Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha csak napi fél szem antidepr...

Ha csak napi fél szem antidepresszáns szedek 1 helyett az nem használ? Vagy ártok vele? Vagy maradjak a Frontin 0,25 nél (fél szem)?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron szedtem 2 hónapig,de egyéb mellékhatások miatt abbahagytam a szedését.Ennek már 7 hónapja,de továbbra se gyógyultam ki.Akkor úgy szedtem,hogy 1 hétig felet aztán utánna váltottam 1 szemre.

Lényegébe 2 hét után már jól voltam.

Összesen 11 hétig szedem.Most,ha elkezdeném szedni és csak napi felet szednék az használna valamit vagy csak ártanék vele,hogy kevesebbet szedek?

Vagy maradjak a Frontin 0,25-nél napi fél szemnél?

2012. máj. 21. 08:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A Rexetint írta fel s azt szedtem tavaly nyáron is.

Maga a problémámra tényleg jó volt,mert 11 hét után le is tettem.Talán rövid ideig szedtem nem tudom,de tartok a mellékhatásoktól igen,mint ahogy kivetted a szavaimból.Mert mi van,ha megint visszajön a tejem?És a fúlzúgás?Voltam én már ezzel endokrikológián is,de ott az orvos nem igazán foglalkozott velem Sztk-s volt így inkább nem is részletezem.

Azt mondta én ne szedjek ilyen pszichátriai szereket,mert mindegyiktől vissza fog jönni.

Most csak ráfogta?Nem tudom!

Mindenesetre a frontinnal is így vagyok.Bár nekem napi fél szem elég a 0,25-ből.De hát attól is azért tartok,hogy hozzászokok.Pedig lehet,hogy ezt kéne szedjem huzamosabb ideig.

Te szedtél már ilyen készítményeket?A gyógynövényes se jó,mert az meg 4500 ft és nem is használ pedig 5 hónapig szedtem.

A pszicháterem azt mondja az én problémám tipikus gyes betegség s azt tanácsolta menjek el dolgozni egy pár órára,mert az részben kikapcsolna.

15 éve vagyok gyesen.Kersgélek,de sajnos sehol semmi.

4 gyerek mellett 15 év kihagyás után nem kapkodnak utánnam.

2012. máj. 23. 08:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Aha..tehát ez akkor tipikusan "élethelyzet" betegség, ami tulajdonképpen jó hír...mert azon lehet változtatni, még ha most reménytelennek is tűnik. Egyébként konkrétan szorongsz,pánikolsz, aggódsz a jövőd miatt, depressziós vagy, netán mindegyik? Pszichiáter milyen diagnózist állított fel?

Gondolod, ha lenne munkád, megoldódna a problémád? Vagy még más dolgok is bejátszanak?

Ha Frontin 0,25-ből egy fél elég volt számodra, akkor nem lehet nagy bajod.Úgy értem, ne aggódj! Viszont rá lehet szokni, ha minden kritikus helyzetben beszeded...ugyanez vonatkozik az antidepire is...lelki/fizikai függőség,plusz mellékhatások...akkor meg már minden nehéz periódusban ez kell majd.

Gondolom a gyógynövényes cucc a Remotiv volt, ez enyhe depire javallt, súlyosabb esetekben nem igazán használ, nem is erre találták ki, de van akinél bevált.

Nekem amúgy Cipralexet írtak anno, egy szemet nem mertem bevenni...szóval erről nem tudok nyilatkozni.

Frontint használtam olykor-olykor nehéz helyzetekben:hatott; de a legnagyobb öröm mégiscsak az, amikor mindenféle kemikália nélkül tudom helyretenni magam...:)

Azért lehet, hogy az endokrinológus jót akart, ha le akart beszélni a psz. szerekről, nem?

2012. máj. 23. 17:50
 13/16 anonim ***** válasza:
sziasztok.én nem napi szinten de 2_3 mg beszedek megynyugtatt, pszihés nyegye idegzetü vagyok és úgy már elég kiengyensulyozotnak érzem magam!
2012. jún. 16. 09:48
 14/16 A kérdező kommentje:

Hogy értsem ezt a 2-3 mg-ot?

Mióta szeded így?Nem szedsz mellé nyigtatót?Egy tabletta 20 mg.4 felé vágod?S ez így nem ártalmas,hogy így szeded és csak hébe-hóba?

Felírja mindig az orvosom a frontinnal együtt,de valahogy tartok tőle s így nem szedem.

Mondta,hogy váltsam azért ki és ha tényleg úgy érzem,akkor kezdjem el szedni.De mióta a fülzúgást kaptam már 8 hónapja abbahagytam ezért tartok nagyon tőle.S még mindig nem múlt el.Bár az orvosom azt mondja hidjem el,hogy nem ettől kaptam,mert akkor már elmúlt volna.Hát nem tudom?

2012. jún. 18. 07:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az előző válaszoló 2-3 mg nyugtatóról (Frontin?)beszél,nem antidepiről.Bocs, ha félreértettem...
2012. jún. 23. 12:04
 16/16 A kérdező kommentje:

Én is így értettem,mert az antidepresszens 20 mg-os.És azt meg szerintem nem is lehet össze-vissza szedni csak akkor hat ha valaki folyamatosan szedi.Bár az orvosom,ahogy látja,hogy tartok tőle már azt mondta,hogy maradjak csak napi félnél.

De nem szedem így se.Az anridepresszánshoz nem lehet hozzászokni az orvosom szerint a frontinhoz viszont igen.Így már a frontintól is tartok,nehogy tényleg hozzászojak.De napi fél szem szerintem még elfogadható.

2012. jún. 26. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!