Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fura az egyik barátom mi baja...

Fura az egyik barátom mi baja lehet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Eszméletlenül keveset beszél valamikor a kérdésekre se válaszól. ha valaki beszél hozzá akkor nem is figyel csak bologat és azt mondogatja : aha,aha,így van.nem is szokott a beszélgető partnerére nézni néha minden ok nélkül elkezd könnybe lábadni a szeme ("néha" heti 1-2)megkérdeztem h mi baja mondta ,hogy csak por ment a szemébe... na deki hiszi el ,hogy mind a 2 be? elég zord külsejű és magába fordult.pszihologusoknál is volt azt hiszem 3nál vagy 2 nél huzamosab ideig.de ők se tudtak segíteni neki. olyan rossz nézni ,hogy 14 éves koráig nagyon jól lehetet vele beszélgetni most még csak nem is figyel.meg néha sírni támad kedve csak láccik rajta ,hogy visszafogja mert a szája se remeg a hangja se változik.és tudom ,hogy a zord külső alat egy összetört lélek van de szeretnék neki segíteni ha már a pszihologusok nem tudtak.próbáltam vele nyíltan leállni megbeszélni a bajait de azt felelte: aha...Lécci segítsetek.
2009. jún. 25. 10:21
 1/4 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem írni ,hogy egyik pillanatról a másikra a hangulata 180 fokos fordulatot vesz.pl eljön biliárdozni és szó nélkül ott hagy mindekit. vagy elő fordult már olyan is ,hogy beszologatott (2 en voltunk) 5-6 fős ...bandáknak:(
2009. jún. 25. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezen tünetek alapján én vagy egy kis személyiségzavarra, de még inkább valami nagyon rossz élményre tippelnék, amit képtelen feldolgozni. Mivel nem beszél róla valószínűleg szégyelli. Amúgy a szem zavar nem is lehet, ti kamaszok vagytok és keresitek a helyeteket a világban.

Bár nincsenek ilyen problémáid, biztos te is tudod, hogy mennyire nehéz ezt megtalálni.

Mindenképpen el kell mondatnod vele mi történt! A pszichológusok is emberek, de mégis csak külső személyek, és lehet, hogy pont arra lenne szüksége, hogy egy közelállóval tudja megosztani a problémáit, de mondom szégyelli. Itt ugye be is zárul a kör, mert a pszichológusnak ugye elmondja, de ez neki nem segít. Sokaknak nem ér semmit a pszichológus.

Legyél mindig közlékeny és vidám, ha épp nem megy, mert neked is ezer ügyes bajos dolgod van, inkább ne találkozz vele, mert ha panaszkodsz, vagy szomorú a kisugáárzásod, még ha meg is próbálod elfedni, az őt is még jobban lehangolja, hisz így már se magán se rajtad nem tud segíteni és az még rosszabb.

Biztosítsd arról, hogy megbízhat benned, tényleg elmondhat bármit, te nem fogod kinevetni, sajnálni, vagy faképnél hagyni. (Persze ennek így is kell lennie.) Szeretnéd, ha együtt oldanátok meg!!!

Persze ezt nem kell ilyen mesterkélten, csak hasonlóan. Ha úgy érzed, hogy ez neked már sok, akkor még most hagyd el, mielőtt kitárulkozik. Nem tudhatod mi bántja a legrosszabbra és legkényelmetlenebb poblémára is fel kell készülnöd, de ha úgy érzed (pl megcsalt) nem tudnád vele megoldani, ne szedd ki belőle, mert az sokkal nagyobb kárt okozhat. Bármit tett is, ill. látott, sztem látod rajta, hogy mélyen megbánta, bánja, és nem akar elveszítenni ezért hallgat. Biztos vmi olyan dolog, amit szégyell. De az sem kizárt, hogy a családjában történt vmi

Így látatlanban, ennyi.

Remélem megoldódik!

2009. jún. 25. 17:53
 3/4 A kérdező kommentje:
nem a párom szerintem valami elolvastál én is ő is F. De nagyon köszönöm a választ megprobálom bedobni magam a bizalmába és kifürkészni a dolgot:)
2009. jún. 25. 21:51
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem szimplán tini. nemrégiben még én is csináltam ilyeneket, amugy ez depresszió is, de jó esetben pubertás után megszűnik. Örülj, ha nem lesz belőle emó-s. vagy mi. A tanácsom egész egyszerű, odafigyelés, sok törődés és tűrés, ha igazán barátodnak tekinted az illetőt.
2009. jún. 30. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!