Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hányingerem van hogyha autóban...

Hányingerem van hogyha autóban/más járművön olvasok. Miért lehet?

Figyelt kérdés

Csak otthon szoktam ezért olvasni, pár napja viszont muszáj volt tanulnom, így autóban olvastam. Hányingerem lett, aztán hánytam is.

Másnak is van ilyen? Vagy ez csak velem van? :D

2012. máj. 7. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem csak te vagy így. Ezt autós/utazási betegségnek nevezik ( ugyanaz, mint a tengeribetegség vagy légibetegség)A belsőfül egyensúlyközpontja nem működik megfelelően, nem alkalmazkodik a jármű mozgásához. Én gyerekkorom óta szenvedek miatta, kb. 10 km autózás után képes vagyok rosszul lenni. Egyetlen dolog, ami segít nálam, ha én vezetek, mert ilyenkor az agy előre tudja, hogy milyen mozgás fog következni, fékezés, kanyarodás és így könnyebben alkalmazkodik az egyensúlyközpont.
2012. máj. 7. 12:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Plusz még görnyedten ülsz, és nyomod a gyomrodat, és egy helyre fókuszálsz.
2012. máj. 7. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!