Én félek a pszichológustól, ti hogy mentek oda?
A problémád forrása csak rád és a pszichológusra tartozik. titoktartási kötelezettsége van. Kizárt,hogy rajtad kívül többen lesznek bent nála, esetleg hallani fogják mit beszélgettek. Kivétel ez alól ha a csoportos terápia javasolt. Itt viszont hozzád hasonló problémával küzdő egyének vannak.
Az iskola pszichológus egyéni terápiát alkalmaz. Viszont javaslatot tehet bizonyos esetekben a csoportos foglalkozásokra is.
Én azért ajánlom első körben az iskola pszichológusának felkeresését, mert ingyenes. Ha nem szimpatikus, vagy úgy érzed nem tud segíteni, akkor érdemes magán úton egy másikat felkeresni.
Nagyjából az egész úgy zajlik:
1. un. terápiás szerződés van a kliens és a pszichológus között. Ez azt jelenti, hogy te elmondod neked mi a problémád, min szeretnél változtatni, ő is elmondja, hogy miből áll egy ilyen kezelés vagy kezelések, megállapodtok az időtartamban is, és egyfajta együttműködés. Részedről, hogy megtudj nyílni előtte, őszinte tudj lenni és teljes legyen az együttműködés!
Hangsúlyozom: Titoktartás kötelezi őt a problémádat illetően!
Kollégista voltam és a nevelőm mondta hogy menjek .elégé zárkózott és egy kicsit fura voltam/vagyok a többiek a szemében
Amúgy az fél évig tartott mert nagyon nem akartam részt venni benne és mindig inaktív voltam a foglalkozáson.
Tehát ez nem a te elhatározásod volt. Valószínűleg ezért nem sikerült az egész.
de ha ennyire felismered, hogy neked valamiféle segítség kell, akkor nagy az esélye annak, hogy a gyógyulás folyamata elkezdődjön.
Szüleid hogy állnak a helyzethez? Nem tudnak elkísérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!