Miért vannak különböző típusú éhségek?
Tudom, hogy van, hogy az ember szomorú, depresszív tünetei vannak, stresszes, ideges stb, és azért eszik. Nem erről beszélek.
Sokszor érzem, hogy olyan "tudok-még-1-órát-várni" éhségem van. Tehát ha suliba vagyok, és kevés a pénzem, nem akarok büfébe menni mert másra akarom költeni, tudok még 1-1,5 órát várni mire itthon ebédelek. Tehát nem annyira intenzív az éhség.
(nem mozgok előtte.)
De van hogy az éhség nagyon intenzív (nem reggel, és nem is mozgás után!!) szinte mardossa a gyomrom. (nem eszek savas gyümölcsöt gyakran, szóval amiatt se lehet) ilyenkor morog a gyomrom, meg kis légbuborékok is képződnek, na ilyenkor nemhogy 1 órát, 20 percet alig bírok ki kaja nélkül...
ez mitől van? Hogy néha olyan az éhség hogy annyira figyelembe se veszem, nem is érdekel máskor meg kilyukad a gyomrom? Mi okozza a különböző éhséget?
Én is megfigyeltem magamon ilyesmit.
Ha szénhidrátot eszel, (kenyérfélék, tészta,csoki stb.)az hirtelen megdobja a vércukrodat, ekkor a szervezeted fokozott mennyiségű inzulint termel a sok cukor miatt. Ezt követően visszazuhan a vércukrod és hirtelen megéhezel. NAGYON!
Ha lassan felszívódó szénhidrátot fogyasztasz, ami nem ilyen drasztikusan emeli a vércukrod, akkor később és lassabban éhezel meg újra.
Utóbbi sokkal jobb a szervezeted számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!