Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vannak különböző típusú...

Miért vannak különböző típusú éhségek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy van, hogy az ember szomorú, depresszív tünetei vannak, stresszes, ideges stb, és azért eszik. Nem erről beszélek.

Sokszor érzem, hogy olyan "tudok-még-1-órát-várni" éhségem van. Tehát ha suliba vagyok, és kevés a pénzem, nem akarok büfébe menni mert másra akarom költeni, tudok még 1-1,5 órát várni mire itthon ebédelek. Tehát nem annyira intenzív az éhség.

(nem mozgok előtte.)

De van hogy az éhség nagyon intenzív (nem reggel, és nem is mozgás után!!) szinte mardossa a gyomrom. (nem eszek savas gyümölcsöt gyakran, szóval amiatt se lehet) ilyenkor morog a gyomrom, meg kis légbuborékok is képződnek, na ilyenkor nemhogy 1 órát, 20 percet alig bírok ki kaja nélkül...

ez mitől van? Hogy néha olyan az éhség hogy annyira figyelembe se veszem, nem is érdekel máskor meg kilyukad a gyomrom? Mi okozza a különböző éhséget?

2012. ápr. 19. 21:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Én is megfigyeltem magamon ilyesmit.

Ha szénhidrátot eszel, (kenyérfélék, tészta,csoki stb.)az hirtelen megdobja a vércukrodat, ekkor a szervezeted fokozott mennyiségű inzulint termel a sok cukor miatt. Ezt követően visszazuhan a vércukrod és hirtelen megéhezel. NAGYON!

Ha lassan felszívódó szénhidrátot fogyasztasz, ami nem ilyen drasztikusan emeli a vércukrod, akkor később és lassabban éhezel meg újra.

Utóbbi sokkal jobb a szervezeted számára.

2012. ápr. 19. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!