A 6.93 mmol/l magas vércukorszintnek számít?
Éhgyomorra mérték ezt nekem laborban. Ilyenkor milyen étrendet tanácsos követni? Ez lehet a mozgásszegény életmód következménye? Sajnos elég keveset mozgok. Lehet, hogy cukorbeteg vagyok? A vérnyomásom viszont normális.
A válaszokat előre is köszönöm.
hát, ez sztem már bőven a cukorbetegség előkapuja, hacsak nem diabétesz.
konzultálni kéne a háziorvossal!
(amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, 6,7-es volt az éhomi vércukrom, de más mutatókból kiderült, hogy gond van.)
meg kéne ismételni a vizsgálatot!
én írtam a HbA1C-t.
nem tudom, de a HbA1C azt mutatja meg, hogy milyen volt az átlagos vércukorszinted az elmúlt 3 hónapban. %-os a mutató, és ha pl. 8-as, az nem azt jelenti, hogy 8 mmol/L volt.
szóval, ezt kéne lekérni, ha megvan a gyanú a diabetesre.
én utánamennék a dolognak, a cukorbetegség ui. nem fáj, viszont brutális szövődményei vannak. sokaknál már csak akkor derül ki, hogy cukorbetegek, amikor már visszafordíthatatlan károsodás történt (szem, láb, vese stb.).
ma már kicsit magasabb a tartomány, mint régen, de 4 évvel ezelőtt az éhomi még 5,5-ig volt normális. most már van, ahol 6, de a 6,9 nagyon sok a normálishoz képest.
erre az éhomira ráeszel egy már nem megfelelő mennyiségű inzulinnal, és/vagy leromlott inzulinérzékenységgel, akkor simán felmehet 10-12-re is a vércukrod egy-másfél üres zsömlétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!