Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A 6.93 mmol/l magas vércukorsz...

A 6.93 mmol/l magas vércukorszintnek számít?

Figyelt kérdés

Éhgyomorra mérték ezt nekem laborban. Ilyenkor milyen étrendet tanácsos követni? Ez lehet a mozgásszegény életmód következménye? Sajnos elég keveset mozgok. Lehet, hogy cukorbeteg vagyok? A vérnyomásom viszont normális.

A válaszokat előre is köszönöm.

2012. ápr. 14. 12:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
6,2-ig van a határ. Próbáld csökkenti a szénhidrátot, mozogj sokat.
2012. ápr. 14. 12:32
 2/13 anonim ***** válasza:
ez még nem olyan vészes. diétával karban lehet tartani, de muszáj valamit mozognod. legalább heti 1-2 alkalommal.
2012. ápr. 14. 12:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Az éhgyomri vércukor 6,1-ig normális érték... ha étkezés után rendszeresen eléri vagy meghaladja a 8-at és néha 10 fölé is megy, akkor vagy cukorbeteg.
2012. ápr. 14. 13:31
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Ez már magas. Majd a doki elmondja, mit kell tenned. De diéta tuti kell.
2012. ápr. 14. 13:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Nincsenek súly problémái és elég fiatal is vagyok. Én úgy tudom, hogy a 2-es típus cukorbetegség az időseket és a túlsúlyos embereket érinti. Egyébként milyen mozgást ajánlatok? Az aerobik is megfelel a célnak?
2012. ápr. 14. 15:17
 6/13 anonim ***** válasza:
I.-es még létezik :D
2012. ápr. 14. 16:06
 7/13 anonim ***** válasza:

hát, ez sztem már bőven a cukorbetegség előkapuja, hacsak nem diabétesz.

konzultálni kéne a háziorvossal!

(amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, 6,7-es volt az éhomi vércukrom, de más mutatókból kiderült, hogy gond van.)

meg kéne ismételni a vizsgálatot!

2012. ápr. 15. 20:43
 8/13 anonim ***** válasza:
le kéne hívni a HbA1C értékedet.
2012. ápr. 15. 20:44
 9/13 A kérdező kommentje:
Vérvételkor 4.51 lett a vörösvértestszám, ami szintén magasabb az átlagnál. Ez utalhat cukorbetegségre? Vagy ezzel hülyeséget kérdeztem?
2012. ápr. 18. 09:25
 10/13 anonim ***** válasza:

én írtam a HbA1C-t.

nem tudom, de a HbA1C azt mutatja meg, hogy milyen volt az átlagos vércukorszinted az elmúlt 3 hónapban. %-os a mutató, és ha pl. 8-as, az nem azt jelenti, hogy 8 mmol/L volt.

szóval, ezt kéne lekérni, ha megvan a gyanú a diabetesre.

én utánamennék a dolognak, a cukorbetegség ui. nem fáj, viszont brutális szövődményei vannak. sokaknál már csak akkor derül ki, hogy cukorbetegek, amikor már visszafordíthatatlan károsodás történt (szem, láb, vese stb.).

ma már kicsit magasabb a tartomány, mint régen, de 4 évvel ezelőtt az éhomi még 5,5-ig volt normális. most már van, ahol 6, de a 6,9 nagyon sok a normálishoz képest.

erre az éhomira ráeszel egy már nem megfelelő mennyiségű inzulinnal, és/vagy leromlott inzulinérzékenységgel, akkor simán felmehet 10-12-re is a vércukrod egy-másfél üres zsömlétől.

2012. ápr. 18. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!