Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért fáj a csuklóm tüsszentés...

Miért fáj a csuklóm tüsszentés után?

Figyelt kérdés
Többször is megfigyeltem már, hogy tüsszentés után sokszor fájdalmat érzek a csuklómban és nem feltétlenül annál, amelyikkel a számhoz kapok, tehát nem a mozgástól. Nem tudom elképzelni, hogy mitől lehet. Szerintetek?
2012. ápr. 10. 08:31
 1/2 Salx Narval ***** válasza:
A tüsszentés félelmetes sebességgel rázza meg a felső testet, ennek hatására megnyúlnak az ízületek. Elég kellemetlen érzést, néha fájdalmat is okozhat. Nekem a könyékízületem szokott megfájdulni. Más összefüggést, nem igen látok. Az viszont elképzelhető, hogy az esetleg gyulladásban lévő ízületeknél nagyobb a fájdalomérzet, mint normál állapotban.
2012. ápr. 10. 08:48
 2/2 anonim válasza:
Nekem például az alkarom szokott megfájdulni ha tüsszentek. Szerintem tüsszentéskor hirtelen össze megy a tüdő és nagyerővel kipréseli a vért az erekbe. Az erek hirtelen tágulása járhat fájdalommal. Ha felemelem a karon tüsszentés előtt akkor nem fájdul meg.
2018. márc. 2. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!