Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ugye ez nem árt a vesémnek?...

Ugye ez nem árt a vesémnek? Nem baj ha?

Figyelt kérdés

Van, hogy napi 3-3,5 vagy még több vizet + teát (natúr, nincs benne sem cukor sem édesítő) megiszok.

Télen azért, mert nagyon fázós vagyok: gyakran iszom forró teát, hogy felmelegítsen akkor is ha nem vagyok szomjas. Nyáron egyértelmű, hogy azért iszom hideget hogy lehűtsön.

Nagyon sokszor érzek "szomjúságérzetet", de biztos nincs baj a cukrommal. Nem baj, ha ennyit iszok? (okok lásd lentebb)

2012. márc. 17. 08:07
 1/3 A kérdező kommentje:

Egyik ismerősünk a kórházban dolgozik: kb. 2-3 havonta ellenőrzi a vizeletem, és semmi baj vele, biztos nincs cukorbetegségem.

2-2,5 éve egy eléggé kemény diétát folytattam (napi 3szor ettem párolt csirkemellet (csak ezt a fajta húst, mást nem ettem meg) + salátát, és 2 gyümölcsétkezés volt. Szénhidrátként kevés barnakenyeret ettem zöldségekkel.

Azt tudom hogy a húsban van csomó olyan anyag (purin? vagy nemtom mi) ami árthat a vesének. Azóta persze rájöttem mekkora hülyeség volt ez a diéta, de ezóta a diéta iszom ennyit... sőt a diéta alatt/közvetlen utána csak napi 2-2,5 l vizet ittam azóta évek óta nő az a vízmennyiség amit megiszom...) ez baj? megterheli a vesét?

2012. márc. 17. 08:10
 2/3 anonim ***** válasza:
51%

A napi 2,0 - 2,5 liter víz (folyadék) nekem is elegendő. Amikor "bejöttek" ezek a különböző lúgosító-savasító, meg egyéb tisztító stb. vizek, azóta lehet hallani, hogy a napi 3,0 - 3,5 liter vízre van szüksége a szervezetnek. Szerintem ez már inkább az "üzletről" szól és nem az egészségről.

A téli meleg tea szerintem is hasznos, olyankor egy kicsit próbáld visszafogni a vizet. Nyáron a teából igyál kevesebbet, és helyreáll a folyadék-beviteled. Figyeld meg, lehet, hogy csak megszokásból iszol ennyit. Egyébként nem vagyok orvos, de az biztos, hogy a vesédnek elég sok munkát adsz!

2012. márc. 17. 08:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem pont a kevés folyadék árt, úgyhogy jól csinálod. Így jobban tisztul a veséd.
2012. márc. 17. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!