Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az influenzaoltás megvéd...

Az influenzaoltás megvéd ettől a most terjengő náthás, torokfájós, köhögős vírustól?

Figyelt kérdés
oltás
2012. márc. 4. 08:40
 1/9 anonim ***** válasza:
nem biztos.Ha kicsit gyengébb az immunrendszer,akkor szerintem így is úgy is elkapni valami vírust.Annyiféle alfaja van,hogy nincs mindegyikre oltás.Hallottam,hogy valaki beoltatta magát,és rögtön utána influenzás lett.De lehet ez csak pont véletlen volt.Ezek a legyengített vírusok is okozhatnak panaszokat,ha beoltatod,nincs kizárva.
2012. márc. 4. 08:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Én vagyok jelenleg beteg és egy beoltott emberkére kellene vigyáznom, de félek, hogy elkapja.
2012. márc. 4. 08:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Az oltás csak az adott betegségnek, jelen esetben az influenza vírus, néhány törzse ellen véd (a legsűrűbben felbukkanók). A többi vírustörzs és más betegségek ellen nem ad védettséget!
2012. márc. 4. 09:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Ajjaj, azt viszont nem tudom, hogy nekem melyik van.
2012. márc. 4. 09:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem. Egyrészt influenzaidőszak van, ami azt jelenti, hogy most már késő oltatni, másrészt hagyd már az oltásokat! Nem kell agyonpátyolgatni a szervezetedet, mert abba betegszik bele.

Az influenzaoltás egy valakit véd meg: azt, akinek az az érdeke, hogy vigyék csak az oltóanyagot és neki jöjjön a profit belőle.

2012. márc. 4. 09:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha visszaolvastál volna, akkor tudnád, hogy én vagyok beteg (nem oltatom soha magam), de egy beoltott kisgyerekre kellene vigyáznom.
2012. márc. 4. 09:22
 7/9 anonim ***** válasza:
sztm elkaphatja az is aki be van oltva,nem lehet tudni neked milyen vírusod van,és hogy őt melyik ellen oltották.Benne van a pakliba,hogy elkaphatja.
2012. márc. 4. 09:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor jobb ha kerüljük egymást.
2012. márc. 4. 09:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, az a gáz, hogy te nem érted a saját kérdésedet, nemhogy a válaszomat. Ha beteg vagy és attól félsz, hogy elkapja bárki is, akkor menj és feküdd ki a betegséget és addig ne dolgozz. Pont. Az influenza elleni oltás ilyenkor már nem segít senkin.
2012. márc. 4. 09:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!