A lúgosító víz az kamu? Ti mit csináltok, hogy ne savasodjatok el?
Azt nem tudom, de a gyomorsav túltengésre mindenképpen nagyon jó, legalábbis nekünk bevált.
Amúgy tényleg a sok zöldség és kevés fehér cukor+ a gyógytea nagyon jó!
A lúgosító vízzel nincs tapasztalatom, mert hacsak lehet, igyekszem speciális eszközök és extra kiadások nélkül megoldani a problémát.
Nálunk a levesek váltak be. Zöldséglevest majdnem minden héten készítek, azt 3 napig esszük. A leveszöldséget kis olajon megpárolom, aztán felöntöm, fűszerezem és készre főzöm (na jó, lehet, hogy a lustaság is közrejátszik, hogy annyira szeretem ezt a levest :D). Galuskát, tésztát nem rakok bele, viszont kevés lével és sok zöldséggel csinálom. A másik ilyen a francia hagymaleves, abban ugyan van egy pici liszt (tejszín nincs!!), de amúgy csak a vöröshagyma. Ebédre is meg szoktunk enni 1-2 tányér levest, és gyakran vacsorára is levest eszünk. Szinte érezni, hogy nyugtatja a gyomrot :)
A másik dolog, ami még bevált, az a zöldségkrém. Valamilyen zöldséget megpárolok, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem (de persze ez ízlés dolga), aztán leturmixolom. Ha sikerül eltalálni a fűszerezését, akkor isteni. Kenyérre kenve vaj helyett lehet fogyasztani. Persze tudom, hogy az igazi a kenyér elhagyása és a friss zöldség lenne, de egyrészt nem vagyunk milliomosok, másrészt tél van. Ilyenkor a friss zöldségek ehetetlenek, no meg ki tudja, honnan jönnek. Viszont a 200 Ft-os petrezselyemgyökérből isteni krémet lehet csinálni, ami ráadásul olcsó is :)
SENKI NEM SAVASODIK EL, ÉS LÚGOSÍTÁSRA SINCS SZÜKSÉG.
Ha bárkinek savas-lúgos irányba tolódik a pH-ja, ott már gondok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!