Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fáradékonyság, gyengeség,...

Fáradékonyság, gyengeség, álmosság?

Figyelt kérdés

Hello!

Mitől lehet az, hogy ha kialszom magamat is, pár óráig tudok csak friss, éber lenni (mondjuk délelőtt), utána fáradt vagyok, gyenge, belustulok, egyszerűen fáj a mozgás vagy a munka, álmosság tör rám és ásítozok, tisztára olyan vagyok mint egy nyugdíjas öregember, aki csak kidögölve fekszik és kimerült. Pedig van hogy nem csinálok semmit, de kemény fizikai munkát nem, amitől így el tudnék fáradni, mintha összevertek volna és legkényelmesebb meg sem mozdulni, csak dögleni.

Jól körülírtam remélem.

Szóval ez mitől lehet? Nem átmeneti, már évek óta tart, véreredményem jó, beteges nem vagyok, multivitamint naponta szedek, stresszelni sem nagyon stresszelek, eleget alszom (8-10 óra).

21/F

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 9. 15:26
 1/8 anonim válasza:
Nálam i ez a helyzet és én is szedek vitaminokat, jó a vérkép .....!!!!!!!
2012. febr. 9. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:

A multivitamin-tabletta csak kiegészítésként jó. Kellenek a friss zöldségek, gyümölcsök (bár friss most nincs :D). Most: alma, citrusok, hagymafélék, feketeretek, salátafélék, savanyúságok.

Mindig az idénynek megfelelőt kell fogyasztani, naponta többször.

Aki világéletében nem volt gyümölcsös-zöldséges, nehéz lesz átállni. De odafigyeléssel sikerülhet. Nekem (kopp kopp kopp) eddig sikerül. Pedig évekig

hetente ettem annyi ilyesmit mint naponta kellett volna.

Mozogsz rendszeresen?

Egyébként szerintem lehet a hidegtől, lehet a szürkeségtől/félhomálytól, túlaludhatod magad (jó, most magamból indulok ki, nekem a 7 óra már bőőőven elég), lehet ez valamilyen formában pszichés stb...

2012. febr. 9. 16:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy nem átmeneti. Tehát nem csak mostanában jellemző, hanem évek óta, bármely évszakban előfordul. Kb. hetente 2-3 napom biztos ilyen!
2012. febr. 9. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Sok ilyen embert ismerek. Furcsa. Mondjuk nektek meg az furcsa, hogy valaki hogy bír eleven lenni mindig, akár 3, akár 8 órát alszik és a kettő között is.

Lehet, hogy a biológiai órádnak nem megfelelő a ritmus.

2012. febr. 9. 17:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Én is irigylem azokat akik egész nap 100-on pörögnek (még este is) pedig nem alszanak fél napokat.
2012. febr. 9. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nem pörgök, viszont álmos se vagyok.

A problémám, hogy a napom legaktívabb időszaka 10 és 11 között van, amikor feküdni kellene. :(

2012. febr. 9. 18:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Orvoshoz kell menni. Sokféle oka lehet, pl. pajzsmirigy-alulműködés, vérszegénység, vércukor-problémák.

Vitamin- és nyomelemhiány is lehet: B-vitaminnal lehetne próbálkozni, illetve ásványi anyagok (főleg: cink, magnézium, szelén...) pótlásával.

Pszichés oka is lehet, pl. rossz hangulat, céltalanság érzése. Van, akiben a hangulatzavarok fáradtságként nyilvánulnak meg.

A 8-10 óra alvás lehet túl sok is, nem kizárt, hogy 6-7 óra alvással jobban járnál.

A rendszeres testmozgás is segíthet.

De az első lépés az alapos kivizsgálás lenne, menj háziorvoshoz.

2012. febr. 13. 02:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Még valami: azzal is próbálkozhatsz, hogy sokkal több vizet iszol, még akkor is, ha nem kívánod.

Ezen kívül: minél többet legyél világosban, napon, szabad levegőn. A képernyők nézése is fárasztó. Monitort nézni sokkal fárasztóbb, mint mondjuk egy könyvet olvasni napfénynél vagy (lehetőleg izzó)lámpa fényénél.

Az internetezés is elég fárasztó, mert az ember rengeteg ingert kap, és ahogy klikkelget ide-oda, folyamatosan új helyzetekre kell reagálnia, megosztja a figyelmét stb. Ha a számítógépet egy kicsit visszaszorítod az életedből, jobban fogod érezni magad.

2012. febr. 13. 02:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!