Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ilyen száraz kézre mi volna a jó?

Ilyen száraz kézre mi volna a jó?

Figyelt kérdés

(Azért ebbe a témába írtam, és nem a szépség-divatba, mert nem valami kence-ficét szeretnék tanácsul kapni, hanem egy rendes, gyógynövényes krémet.)

Tehát: nagyon ki van száradva a kezem. Mindig is az volt, de ennyire még sosem. Folyamatosan krémezem mindenféle kenőccsel, testápolóval, de semmi nem jó rá. Leginkább a kézfejem száraz, a tenyerem csak elhanyagolhatóan.

Mit ajánlotok rá?

Nem szeretnék vagyonokat költeni rá, de azért hatásos legyen. Írhattok márkát is, beszerezhetőségi helyet, vagy esetleg valamilyen otthon összeállítható krémet.

Köszönöm!

14/L

2012. febr. 5. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Napi 2, 2.5 liter ásványvíz és elfelejthetsz mindenféle krémet.
2012. febr. 5. 20:05
 2/7 anonim ***** válasza:
oliva olaj! ha bekened jo csucsogosra es utana folpakkal betekered 1 pra mulva leveszed mar latszik az eredmeny! ha minden nap megismetled akkor csoda szep lesz a kezed! garantalhatom! en azt hasznalom a talpamra is es a kezemre is. par nap mulva eleg lesz csak egy par csepp mint a krembol.
2012. febr. 5. 20:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Valószínűleg a folyadékhiány is közre játszik, mert alig iszok meg naponta egy liter vizet.. nyáron meg kb. 1,5 :S Majd próbálok rajta változtatni.

Az olíva olajas ötlet jónak tűnik, majd próbálok beszerezni, és kipróbálom. :)

Mindkettőtöknek köszönöm, az esetleges további válaszokat várom! :)

2012. febr. 5. 20:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez elég nehéz, mert tudtommal itt nem lehet reklámozni egyetlen terméket sem. Megpróbálom neked körbe írni, hátha úgy is megtalálod, és így nem vágnak ki innen. :)Ha nem megym, írj privátot, elküldöm a pontos neveket).

Először is: gyógyszertár. Bemégy és előadod a gyógyszerésznek (ez a nem-vényes oldalon van), hogy mi a gondod és megkéred, hogy ajánlojon rá valamit. Sok heylen kiváló csodakencéik vannak, amelyek receptjét csak maguk ismerik. Én így kaptam anno arcra vitaminos hidratálót. Jobb, mint bármelyik bolti.

Aztán: erős kiszáradásra a Calendula officinalis (körömvirágkrém) kivonatot ajánlják, lehetőleg nagy százalékban legyen benne a gyógynövényből.

Van aztán egy bizonyos norvég gyártmányú kézkrém, erősen igénybevett kézre, keresd a polcon kék-fehér színben vagy fehér-piros színben és figyeld a kis norvég zászlócskát a tubuson. :) Különösne jó ebből az a formula, amelyik koncentrátumot tartalmaz.

Ajánlom, hogy vegyél kozmetikai cérnakesztyűt, bármelyik nagyobb háztartási boltban kapható. ESte, amikor bekrémezted a kezedet, húzd fel rá a kesztyűt és lehetőleg abban aludj. Reggelre csodákat fogsz látni! Ha néhány napig ezt gondosan csinálod, akkor biztosan.

Én is használom, mert nagyon erősen szárad a kezem és a lábom, és van kesztyűm is, lábra való kis tutyika is hozzá, ugyanazon célra. Kicsit hülyén fest, de kit érdekel? Este úgysem látja senki. És tényleg jó.

Remélme, tudtam neked valamit segíteni.

2012. febr. 5. 20:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, leesett a norvég zászlócskás termék. :)

Akkor majd először beszerzek egy olyat, aztán ha az nem válik be, irány a gyógyszertár, és kérek onnan valamit. :)

2012. febr. 5. 20:23
 6/7 anonim ***** válasza:

:) ok. A kesztyűt ne feledd. Nekem nagyon sokat segített (holott utálok mindneféle kesztyűt hordani egyébként).

Ha a zászlócskás nem működik, akkor egy "Fekete fej" nevű német cégtől keress egy olyan krémet, amely Calendula tartalmú. Narancssárga és fehér a színe a tubusnak. :)

2012. febr. 5. 20:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. :)
2012. febr. 5. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!