Epe műtét utáni alkohol fogyasztás?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tavaly nyáron műtöttek,ls kivették az epehólyagomat.Azóta egyszer ittam(nem vagyok alkoholista,nagyon ritkán iszom)és akkor egy két óréig rosszul lettem az alkoholtól. Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyit szabad innom,vagy szabad egyáltalán?2012. febr. 3. 17:36
2/4 anonim válasza:
Nem az epeműtét miatt lettél rosszul!
Hogy mennyi alkoholt ihatsz az az egyéni tűrőképességedtől függ!
Az epehólyag kivétele után a szervezetben annyi változás történik, hogy ilyenkor nem gyűlik epe a hólyagban, hanem egyenesen a patkóbélbe jut.
Az epe a zsírok emésztésében segít, az alkohol pedig (állítólag) segít elkerülni az epekő kialakulását.
3/4 A kérdező kommentje:
Szóval akkor csak kicsit sokat ittam?
2012. febr. 3. 18:30
4/4 anonim válasza:
Nekem epeko műtét ota nem birja a gyomrom a piát. Brr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!