Mik a véradás kritériumai?
Figyelt kérdés
Milyen gyógyszerek, milyen alapbetegségek és milyen laboreltérések esetén zárnak ki valakit?2012. jan. 30. 18:42
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
ha fertőző beteg vagy, nem vagy 18 éves, vagy nem vagy 50 kg
Ezen kívül bár ki adhat vért
3/5 A kérdező kommentje:
Minden gyógyszer kizáró ok? Ne már... Protonpumpa-gátlót szedek feltételezett savtúltermelődés miatt.
Ezen felül túl magas a kalcium és az albumin szintem. Mondjuk e kettőt laikusként nem érezném kizáró oknak, mert aki vért kap, annak ez legyen a legnagyobb baja... Azért neki ennyi nem számítana szerintem.
Viszont ami miatt nem kérdés számomra, hogy esetleg kizárnának, az az, hogy néha túl kicsik a VVT-jeim és néha túl kicsi a hemoglobin-szintjük. Ennél a pontban abban reménykednék, hogy pont akkor nem lenne ez így.
2012. jan. 30. 19:22
4/5 anonim válasza:
mond el, ott, hogy milyen gyógyszereket szedsz, és ők eldöntik, hogy kizáró ok-e vagy sem. ha az akkor volt egy felesleges köröd, de ha nem, akkor szerencsés vagy, hogy nem küldenek el. a súlyról meg annyit, hogy az 50 kg is karcsú, inkább 52/53 a minimum.
5/5 A kérdező kommentje:
Akkor még hízókúra is kéne nekem...
Amúgy az 50 kg azért normális súly. vagy ájulástól tartanak? Azt mondjuk megérteném.
2012. jan. 30. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!