Milyen gyógyszerre szabad alkoholt inni?
Figyelt kérdés
Este menni akarunk bulizni de sokat köhögök még... Ha veszek be Ambroxol Q-t , akkor arra lehet inni alkoholt? Mármint nem avval venném be -.- meg nem közvetlen rá , csak 1-2 órával később.... Úgy hallottam hogy csak antibiotikumra nem szabad ... ez igaz? és ez az gyógyszer egyáltalán antibiotikum? mit tegyek?2012. jan. 12. 10:45
1/3 bensdorp válasza:
Mindig le van írva a betegtájékoztatóban, ha komoly káros következményei lehetnek az alkohollal való kölcsönhatásnak. Ez nem csak antibiotikumoknál lehetséges, rengeteg gyógyszernél, attól függ, milyen utakon bomlanak le a szervezetben, hogyan szállítódnak stb. Mindig minden gyógyszer alkalmazása előtt olvasd végig a betegtájékoztatót! Nem véletlenül mellékelik, tényleg hasznos és fontos tudnivalók vannak benne.
Ha már nincs meg a csomagolása: www.hazipatika.com --> keresők --> gyógyszerek
2/3 anonim válasza:
A legjobb, ha semmilyen gyógyszerre nem iszol.
Én az Advilra merek inni, mert nem éreztem, hogy csinálna bármit is.
Antibiotikumra semmiképp ne igyál, különben betegtájékoztató, stb...
3/3 anonim válasza:
ez a gyógyszer nyákoldó és köptető hatású...nem antibiotikum..nagyon ritka esetekben okozhat anafilaktikus sokkot(ez egy súlyos alergiás reakció) is... nemajánlatos alkoholt inni rá...sőt egyetlen gyógyszer szedésénél sem ajánlott az alkohol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!