Elég gyakran fordul elő mostanában hogy fáj a fejem, néha meg is szédülök de nem úgy hogy elájulok majdnem meg hasonlók hanem látászavar két másodpercre utána rendben van. Mit tegyek? +
Alacsony lehet a vérnyomásod...de azok a látászavarral járó rövidebb rosszullétek ijesztően hangzanak.
Sürgősen fordulj orvoshoz!
Hello!! Nekem is ugyanilyen tuneteim voltak. A legrosszabb nyàron - elore félek, mert itt , ahol élek, màr most 34 fokok vannak :S
A vérnyomàsom mindig is alacsony volt, ez valoban tud ilyen tuneteket okozni, bàr érdekes, a szulésem utàn normalizàlodott, most màr 120/70.
Nemrég én is elmentem ezekkel a panaszokkal orvoshoz, mert nagyon kellemetlenek, a fejfàjàs, ami nem igazi fejfàjàs, hanem olyan mintha nyomna a fejed, vagy mintha "vizben lennél", és a szédulés is nem forgo jellegu, hanem inkàbb egy eros bizonytalansàgérzet ami pàr mp mulva elmulik. A doki csinàltatott egy carotis-ultrahangot, ott kiderult ujbol, amit màr tudtam, hogy az egyik nyaki veroerem kissé véknyabb mint a màsik, igy okozhat némi oxigénhiànyt néha az agyban.Erdekes modon, kicsit késobb bevàsàrlàskor betettem a kosàrba multivitamin tablettàkat, meg vastartalmu készitményeket, gondoltam, lehet h vashiàny miatt vagyok igy, két hét alatt elmultak ezek a kisebb rosszullétek!
De tény, hogy ahogy jonnek a nagyon meleg napok, ugy kezdek el ujbol szédelegni, ezt màshogy nem lehet kivédeni, csak sok-sok folyadékkal...
Mielőtt azonban az orvos életed végéig felírna neked valami kemikáliát, tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
Történt-e az elmúlt pár hónapban olyan esemény, ami szorongást váltott ki benned? (ha már rég lecsengett az ügy, akkor is reagálhat rá a lelked most...)
Van- e olyan fennálló helyzet az életedben (munka, párkapcsolat, bármi), ahol nem érzed jól magad? (őszintén válaszolj!)
Gondoltál-e arra mostanában, hogy valamin változtatnod kellene az életedben?
És végül, de nem utolsó sorban: Iszol elegendő VIZET?
(nem üdítőt, kávét, miegymást, hanem tiszta vizet) (ja igen, és nem iszol- e sok kávét? nálam a koffein kiürülése eltart vagy másfél hétig, ha több kávét iszom , mint amennyire kalibrálva vagyok, a következő tüneteim vannak: halántéki és tartkó tájéki nyomás, szédelgés, koncentráció-csökkenés, bambaság, fáradtság, vérszegénység, stb.
Próbáld ki a vizet a következő módon: reggel, ha felkelsz, igyál meg egy pohár vizet lassan, szertartásosan. Napközben, ha nyom a fejed, vagy szédülsz, haygjál abba mindent, vonulj el egy csöndes helyre 10 percre és megint igyál meg egy pohár vizet. Csak annyit, amennyi jólesik.
Hidd el, a szervezeted baromira fogja díjazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!