Nyelvdagadással kapcsolatba van valakinek tapasztalata?
A férjemnek kb.fél éve kezdődött,az ajka sokszor megduzzad,de már kétszer életveszélyesen a nyelve,úgy hogy majdnem megfulladt!Nagyon ilyesztő!
Persze ezt már rengeteg kivizsgálás kíséri,de még nem jöttek rá hogy mitől!
A vérkép alapján allergia,de eddíg amire megnézték minden negatív.
Akinek van hasonló tapasztalata kérem írjon!
Szintén nem tapasztalat, de régen olvastam egy hasonló tünetekkel járó esetről, ott pedig a ludas emlékeim szerint a mogyoró volt. Nem lehet hogy a férjed a rosszullétei előtt (akár 48 órával is korábban) valami mogyorófélét evett?
Esetleg még duzzanatos allergiát a méhcsípés is tud okozni, de itt a nyelvdagadás miatt ételallergiára tippelnék. Vezessetek ételnaplót. Egy kis füzetbe jegyezzetek fel néhány héten át mindent, amit a férjed evett vagy ivott és írjátok bele azt is, ha előjött az allergiája. Talán sikerül ebből meglátni valamilyen összefüggést az egyes ételek és a duzzanat megjelenése között. Arra is figyeljetek hogy az allergia megjelenése és allergén anyag bevitele közt hosszú órák is eltelhetnek (valószínűleg ezért sincs még meg a bűnös).
A másik amin én elgondolkodnék, hogy miért pont fél éve kezdődtek a tünetek? Előtte semmilyen allergiája nem volt?
20/L
Köszi hogy írtok!
Igen természetesen van itthon Calcium,Rectodelt kúp,kapott cetirizint,de az ügyeletes orvos elmondása szerint ezek sokára használnak,ilyenkor minden perc számít.Vénásan kap injekciót ami pillanatok alatt hat.
Már a mogyorót is megnézték,rengeteg élelmiszert,FÉmeket,gabona féléket,polleneket,és minden negatív.Azt mondták saját magunknak kell rájönni hogy mitől,persze írjuk mindíg hogy mit evettt,de múltkor éjjel 3-kor dagadt fel(arra ébredt,akkor most az előtte napiból hogyan tudom meg?Főleg ha valami rejtett dolog akár fűszer,vagy adalékanyag meg ilyesmi!Azt mondták ha valamire gyanakszik akkor arra nézik meg.Úgyhogy azért írtam a kérdést mert már tanácstalanok vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!