Kakilás után élénkpiros vér a wc papíron, néha az
egész papírlapot beborítja a vér. Mitől lehet? 17/f
Talán elmész egy orvoshoz,aki megmondja.
2011. dec. 17. 23:01
Pl. aranyér. menj el orvoshoz.
2011. dec. 17. 23:06
vagy végbélpolip, vastagbélrák...irány az orvos
2011. dec. 17. 23:07
4/12 A kérdező kommentje:
Nah megint voltam wc-n és amikor kitöröltem akkor is tiszta vér volt, és megnéztema kakit, és abban is friss sötétpiros vér volt elkeveredve, a vér nem híg volt hanem egy picit sűrűbb, mint a kakim olyan állagú.
Orvost inkább kihagyom mert nagyon félek tőlük, és nem szeretem ha sajnálnak.
Pedig ezzel érdemes elmenni orvoshoz, mert minden ilyen jellegű vérzést rákos eredetűnek kell tekinteni egészen addig, amíg ki nem zárják. Az sem megnyugtató, hogy "csak aranyér", mivel a rákosok 50%-ának aranyere is van...
Amúgy lehet még: colitis ulcerosa, aranyér, fertőzés (pl. EIEC, e. histolytica stb.), diverticulitis is. A vastagbél rák ált. a középkorúak-idősek betegsége, viszont néhány ritka esetben genetikai oka van, ami már fiatalkorban is kialakulhat, szóval nem zárható ki teljesen, de a fentebbi okok valószínűbbek.
2011. dec. 17. 23:30
6/12 A kérdező kommentje:
Az egészhez hozzátartozik h. pár hónapja fogyás céljából bevettem jópár doboznyi stadalaxot (napi 10 szemet is akár!!) De előtte is voltak problémák a hasammal. például 2-3 hónapon keresztül gennyes ürülék vagy nem is tudom mi de ilyen undorító genny folyta fenekemből, ez megszűnt viszont már akkor is voltak vérzéseim, és néha hasmenéses rohamaim például naponta 6-7 wc-zés pár napig, ezek olyan 3 hetente ismétlődtek és néha székrekedésem is volt. 1 év alatt 13 kilót fogytam, bár ez nema hasmenésnek, inkább a koplalásnak és hashajtózásnak köszönhető
Ha gennyi is ürült, akkor még valamilyen bégyulladás (Crohn, Colitis Ulcerosa) sem zárható ki. ORVOSHOZ KELL MENNI, MINDENKÉPPEN, KÜLÖNBEN EGYRE ROSSZABB LESZ!!!!!!!!!!!
2011. dec. 18. 02:51
Nem értem az embereket miért nem akarnak orvoshoz menni? -.-' Majd jobb lesz, ha a mentő visz el, mert olyan rosszul leszel? Vagy maradandó károsodásod lesz?
2011. dec. 18. 10:26
a hashajtó és a koplalás is lehet az oka egy jó kis bélelhalásnak ill gyulladásnak - minél hamarabb menj orvoshoz!!!! vagy megvárhatod a hullaszállítót is, ha az kevésbé ciki
2011. dec. 18. 11:46
10/12 anonim válasza:
aki hülye haljon meg. baszol menni orvoshoz. akk folyjon a vér a seggedből mit bánom én xd max belehalsz rosszabb nem történhet
2011. dec. 20. 15:11
Kapcsolódó kérdések: