A szódabikarbóna jó a pattanások eltüntetésére?
ugyebár pattanások savas környezetet szeretik. Mivel sportoló vagyok a szervezetem elég savas. A szódabikarbóna pedig lúgosít, növeli a sportteljesítményt is.
Az segítene a pattanások eltüntetésében ha pl szódabikarbónát tennék a tenyeremre és azzal mostnák arcot?
A szervezet lúgosítására pedig napi fél liter szódabirkabónás vizet innék?
A válaszokat előre is köszönöm.
Azzal kezdeném, hogy már gyógyszertárakban is csak receptre adnak szódabikarbónát, nem véletlenül. Mivel a gyomorsavval reakcióba lép gázok keletkeznek, és ha nem sikerül felböfögnöd kirepedhet a gyomrod, emeli a vérnyomást, és hosszú távon fogyasztva ugyanúgy savasodhat az ember gyomra...
De alapból én nem hiszem, hogy szükség van ezekere a nagy lúgosító kúrákra, de ha mindenképp erre adod a fejed vannak külön erre a célra szánt teakeveréket.
Mellé a pattanások kialakulásának az okozói a normál bőrön megtalálható baktériumok és gombák, az, hogy fél litert iszol belőle nem fog ezen változtatni.
Külsőleg alkalmazva azért fog valamennyit használni mert biztos leradírozza a felső elhalt hámréteget, ami viszont egyáltalán nem ajánlott minden nap.
értem. Mondjuk fogalmam sincs, hogy hol laksz. Nálunk a bevásárlóközpontokban is lehet kapni szódabikarbónát ( jedlá- azaz evéshez) mint a sót.
Köszi a választ
a szódabikarbóna tökéletes heti egyszeri pakolásként a bőrre, vízzel megfelelő sűrűségűre kikeverve, felkenve majd lemosva csodálatosan puha és síma lesz tőle az arcbőr, a pattanásokra pedig ugyancsak jó, az antibakteriális volta miatt, akár napi szinten....
belsőleg már nem ajánlott nagy mennyiségben a fogyasztása, de alkalmanként gyomorégésre tökéletes, én csakis ezzel élek, ha szükségem van rá, és úgy tapasztalom, hogy tökmindegy, hogy a boltokban kapható étkezési szódabikarbónát, vagy a patikában kapható nagyobb kiszerelésűt használom, a hatása ugyanaz - talán a gyógyszertári könnyebben oldódik hideg vízben is, gondolom a finomabb szemcsézete miatt....
ja, és a patikákban is RECEPT NÉLKÜL (!) adják ki a szódabikarbónát 200g-os és 500g-os kiszerelésben, legalábbis Magyarország területén egészen biztosan nem kell hozzá recept!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!