Kb.1,5 hónapja szűnni nem igazán akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől elmúlna vagy jól de legalábbis jobban leszek?
Milyen jellegű a fájdalom? Szúró, égető vagy görcsös? Ki szokott sugározni valamerre? Erősödik, amikor vízszintesen fekszel? Szokott fekete, szurokszerű székleted lenni?
Amúgy a FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK (amiket te szedsz, mind az ún. NSAID kategóriába tartozik), NÖVELIK A GYOMORFEKÉLY KIALAKULÁSÁNAK ESÉLYÉT, mert csökkentik a "gyomorvédő vegyületek" termelődését. Szóval, gyomorfájásra semmiképp se vedd be ezeket, de ha jól tudom, ez bele is van írva a betegtájékoztatójukba.
Másrészt: a kávé iszonyatosan megemeli a gyomorsavtermelését, akinek gyomorpanasza van, annak szintén el kell hagynia a kávét!
Ilyenek miatt kellene elmenni az ORVOSHOZ, mert az "öngyógyítással" csak még nagyobb sz@rt csinálsz, és tényleg szép esélyed lesz egy komolyabb fekélyre, hosszabb távon pedig (a krónikus irritáció miatt) gyomorrákra.
Aki ennyiféle rosszat tesz magának tudatosan, nem tudom miért kér tanácsot másoktól? Talán nem kéne ennyi kávé, előttem már valaki jól leírta mennyire káros.
Ha fogyni akarsz, akkor mozogj sokat, és ne fogyókúrás teákat igyál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!