Miért lázasodik be az ember a sok sírástól?
nekem felmegy tőle a lázam, de minimum hőemelkedésem lesz.
Amikor kórházban voltam akkor is mondták, hogy ne sírjak, mert lázas leszek.
Ha beteg vagy azért megy fel a lázad, mert a tested így próbálja elpusztítani a kórokozókat, és azért megy le hajnalban a lázad, mert olyankor termelődik a legtöbb kortizon hormon, ami gyulladáscsökkentő hatású.
Utána néztem most ennek a sírásos dolognak, mert nekem ez az agyvizes dolog nagyon légből kapottnak tűnik... Tekintve, hogy sírásnál a könnycsatornából jön a víz, nem az agyadból.
Külföldi oldalakon azt írják, hogy részben a sírás közben sok izmod használod, nehézkes a légzés, hormonok szabadulnak fel az érzelmektől, a keringésed megváltozik, így a vér közelebb kering a bőrfelszínhez ergo felmelegszik a bőröd, de ez nem igazi láz, ha abbahagyod lassan visszahülsz a normális hőmérsékletre.
A fejfájás is azért alakul ki, mert kiszáradsz(de nem az agyadból, általánosan a folyadékvesztéstől), ezt érzékeli a tested, a szimpatikus idegrendszer jeleket küld a Sinus csomóba, felborul a keringés és a vérnyomás, ezért a fejfájás. De alapból a migrénre is hajlamosít. Egy pohár víz és minden rendben.
Legutóbb én is figyeltem.
Nálam a hőemelkedés - láz tünetei, hogy melegem van (komolyan) és ég az arcom, kb. mintha kandallót néznék közelről. Na, ezt éreztem legutóbb.
Meg biztos máskor is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!