Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egy autista/asperger beteg...

Egy autista/asperger beteg osztálytársam minden nap megver, megaláz. Mit tudok kezdeni a helyzettel? 17/f

Figyelt kérdés
Tudom hogy szerencsétlen nem tehet róla hogy elmebeteg, de azért elég nehéz eltűrni hogy minden nap suliban ok nélkül ököllel veri a fejem, belenyiomja az arcoma wc kagylóba. Szó szerint egy agresszív vadállat. Ha mondok neki valamit nem érti meg és azt hiszi hülyéskedek vele és erre hirtelen rámtámad mint egy bolond. Utálom ezta gyereket a testtartása tiszta alekosz foroga szeme, semmi érzelmivilága nincs csak egy dühöngő vadállat. Mit tudok vele kezdeni? esetleg beszéljem rá hogy szedjen valami antipszichotikumot? Valahogy le kell állítani... Veletek volt már ahsonló?? Tapasztalatok??
2011. okt. 13. 15:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kedves utpolsó!!

Az neked enyhébb változat ha mondjuk olyat mondok neked hogy "csípema búrád" erre agyonvert a bolond aspergeres!!!!

Ez aztán nagyon enyhe változat. Egyszerűen aggresszív állat, nem értem h. az összes aspergeres autistát miért nem kötözik le és gyógyszerezik be h. ne árthassanak senkinek.....

2012. febr. 5. 14:04
 12/21 anonim ***** válasza:
96%

"az összes aspergeres autistát miért nem kötözik le és gyógyszerezik be h. ne árthassanak senkinek....."

Mindig is mondom, hogy az aspie lesz az új zsidó/cigány/b.zi/hajléktalan. Amerikában már a jobberek fel is fedezték őket maguknak, évek kérdése, hogy ide is begyűrűzzön.

Kedves Kérdező! Mivel középiskolába jársz, így az osztálytársad akár büntethető is. Ha képtelenek vagytok akár intézményi, akár magasabb szinten megoldani, az a ti bajotok.

Sem az autizmus, sem az Asperger szindróma nem jelent egy eredendően ön és közveszélyes állapotot.

2012. febr. 5. 14:20
 13/21 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én is meleg vagyok meg egy kicsit hiperaktív. De ettől függetlenül nem őrjöngök és nem verek orrba senkius e hogy follyon a vére. Az autisták olyanok mint a skizofrének. Beszámíthatatlanok. Egyszerűen tudom h. bolondok és nem az ő hibájuk h. nem fogják fel a tettük súlyát. De az túlzás h. olyan szinten rájuk lennének szállva. Egyszerűen még a pszichjiátereknek se tűnik fel h.a bolond aspergeresek beszámíthatatlanok és retárdaltak. Szerintem úgy kéne őket kezelni mint a pszichotikus betegeket. És akaratuk ellenére is kénszergyógykezelésnek kellene alávetni őket.... Csak ez a járható út ha nagyon agresszív. Márpedig akivel találkoztam autista, aspergeres mindegyik úgy verekedett és őrjöngött hogy nem volt semmi valós alapja ami miatt kiakadhatott volna.
2012. febr. 5. 15:00
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

"Az autisták olyanok mint a skizofrének. Beszámíthatatlanok. "

Nem olyanok. A pszichiátriai kórképek története valóban kalandos, régebben az Asperger szindrómásokat és az autistákat is másképp sorolták be lévén nem is létezett még a kórkép. Hamarosan pedig az Asperger szindrómának lehet búcsút inteni, mert a DSM V az autizmus spektrum zavarokkal fogja egy kalap alá venni.

Ráadásul egyik sem jelent automatikusan beszámíthatatlanságot. Sőt még az ön és közveszélyes viselkedés sem jelent automatikusan beszámíthatatlanságot.

"Márpedig akivel találkoztam autista, aspergeres mindegyik úgy verekedett és őrjöngött hogy nem volt semmi valós alapja ami miatt kiakadhatott volna."

Ez meg magánvélemény, hogy szerinted ki viselkedik értelmesen és ki nem, ki autista, ki nem. Irreleváns is. ha vernek védd meg magad és/vagy jelentsd fel. (Engem valahogy elkerülnek az agresszív aszpik. )

2012. febr. 5. 16:29
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Ha az én gyerekem körül ilyen,vagy hasonló fura pszichiátriai beteg gyerekek lennének,akkor el vinném onnan másfelé..Ezeket a beteg gyerekeket ki kell emelni na többi közül,és spec helyen foglalkozni velük..El nem tudom képzelni hogy nekik a tanuláshoz is ugyanolyan a hozzáállásuk mint bárki más gyerekének..Első körben össze fognék a többi szülővel hogy eltávolítsam a gyereket,ha nem megy,akkor én vinném onnan az én gyerekem máshová!!!
2012. márc. 1. 07:59
 16/21 anonim válasza:
30%
Én már rég elintéztem volna egy vas rúddal,én már a kötözködést nem birom:D nem hogy az ilyet.
2013. jún. 22. 02:36
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
A kérdésedre, bár nem tudom, aktuális-e még, a válasz annyi, hogy ugyan azt, amit akkor tennél, ha a zaklatód nem lenne autista. Az autizmus nem betegség, pláne nem elmebetegség és senkit nem jogosít fel arra, hogy másokat bántalmazzon, illetve nem is ment fel az ilyen viselkedés alól. Ha a tanárok ezt eltűrik arra hivatkozva, hogy autista, akkor valami nagyon nincs rendben velük. A viselkedése és az autizmus között összefüggést vonni alaptalan hülyeség, kb. olyan, mintha engem megverne valaki hiperaktív, és erre azt követelném, hogy mindenki hiperaktívat gyógyszerezzenek és zárjanak be, veled egyetemben. Végezetül azzal egészíteném ki a soraimat, hogy ha az IRL viselkedésed vele szemben ugyan azt a mentalitást tükrözi, mint az itteni kommentjeid, akkor ne csodálkozz. Ha engem kezelne valaki elmebetegként, én is a nyelvével pucolnám ki a vécét, lehetőleg még lehúzás előtt. (Egyébként tényleg jogosan merül fel a kérdés, hogy ha agresszívan reagál arra, hogy hozzászólnak, akkor mi a francnak szólsz hozzá? Felteszem, grizzlymedvéket sem szoktál jó szándékúan hátba veregetni) Senkinek sem kötelessége eltűrni, hogy zaklassák, függetlenül attól, hogy autista-e, milyen a testtartása, vagy milyen gyakran vált ruhát.
2014. máj. 27. 11:10
 18/21 anonim válasza:
96%
Én is Asperger szindrómás vagyok és nagyon nehéz ezzel az állapottal együtt élni. Valóban le kellene kötözni minket és begyógyszerezni?! Mennyi buta emberke irogat kívülállóként! Kedves kérdező! Elképzelhetetlennek tartom hogy csak úgy rádtámadna egy aspis. Biztos nem provokálod?! Ha elmebetegnek nevezed lehet ettől ijed meg! Mi lesz ha neked születik gyermeked és ő is aspis lesz? Kidobod az utcára hogy éhenhaljon vagy elviteted? A suttyók célpontjai szoktak lenni a gyengék! Ha nagy a baj az igazgatóhoz kell fordulni akinek beszélnie kellene a gyermek kezelőorvosával. Nem lepne meg ha bárki is piszkálná. Velem számtalanszor megtörtént. A világ sajnos nem változik!
2014. aug. 3. 23:47
 19/21 anonim ***** válasza:
26%
ha ilyen agresszív, akkor nincs helye a közösségben. Üsd vissza, akkor majd rájön, hogy ő is kaphat nem csak adhat. Szólj az osztályfőnöknek, vagy igazgatónak. Ne szólj hozzá, kerüld a társaságát, így nem fog bántani. Autisták általában zárkózott emberek. Lehet hogy a te személyiséged irritálja őt. Kerüld a társaságát.Milyen iskolába jársz hogy ilyen gyerek jár oda? Kisegítő iskola ez?
2014. aug. 15. 11:40
 20/21 anonim ***** válasza:
64%
Ha 2 hete ugyanabban a ruhában van, szerintem az egész ostály közös érdeke, hogy vegyetek neki legolcsóbb 10 fehér pólót, 3farmert stb alap cuccokat és vegye rá az ofő vagy gyámügy a szüleit hogy mossák is ki! Fogalmam sincs a szülei miért nem mossák a ruháit, így nem lehet iskolába járni, és büdös cuccban persze még rosszabbul érzi magát az osztálytársad, de ti is. A szüleinek kell kimosni a ruhát!
2019. febr. 22. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!