Össz. Bilirubin szint nagyon értéke májbetegség?
Figyelt kérdés
Múlt csütörtökön hirtelen felment a vérnyomásom (160/100) és az orvos beutalt vérvételre. Hozzáteszem azóta a vérnyomásom teljesen rendben van, folyamatosan mérem. Ma megkaptam a laboreredményeket, minden helytálló, kivéve az Össz bilirubin értéket, ami 24,5. A papíron lévő referenciatartomány 3,0 és 20,0 között mozog. Rákerestem, hogy ez májjal kapcsolatos dolog, de csak inni csak hétvégén szoktam úgy buli szinten, szóval nem vagyok alkesz. Ez már lehet májbetegség? Vagy ez az érték megnőhet mástól is? Ez valami komoly baj? Vagy konkrétan mi ez? Minden érdekelne róla, ha tudtok valamit írni erről a bizonyos bilirubint szint emelkedéséről.2011. szept. 5. 17:15
1/4 anonim válasza:
Ez még nem olyan kiugróan magas érték, egyébként ha a többi minden jó, akkor nem hiszem hogy gond lehet, van ott egy direkt billirubin érték is, az gondolom normális.
2/4 anonim válasza:
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, a direkt bilirubin érték teljesen normális. Minden normális az egészen, csak ez az egy, ami nem oké. Hát remélem nem lesz semmi gond. :)
Köszönöm a linket.
Már csak az a kérdés, hogy lehet-e ettől magas a vérnyomásom?! Mert konkrétan azért küldtek el vérvételre.
2011. szept. 5. 20:20
4/4 anonim válasza:
Nekem is volt már ilyen, de az orvosok nagyjából semmit nem mondtak rá. Ez nem nagyságrendi eltérés, ha a többi májfunkciós érték rendben van, akkor esetleg Gilbert kórra lehet gyanakodni, ami egy jobbára ártalmatlan állapot. Vérnyomás oka vagy következménye lehet-e? Nem tudom. Fél-egy év múlva csináltass egy kontrollt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!