Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől viszkethet az orr és a...

Mitől viszkethet az orr és a szem?

Figyelt kérdés
Kisebbik fiam 20 hónapos, beszélni még nem tud. Pár napja éjjelente többször felsír és az orrát dörgöli. Nappal szintén, plusz a szemét is. Nem náthás, nincs begyulladva a szeme. Csak a viszketés. De vajon mitől?
2011. aug. 21. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Allergia?
2011. aug. 21. 21:58
 2/9 anonim válasza:
Most vörös riasztás van kb egy hete parlagfű miatt... Allergiás lehet, az produkál ilyen tüneteket... én is allergiás vagyok, és szörnyű, szerintem vidd dokihoz, mert nagyon rossz... Főleg éjjel. Jobbulást neki! :)
2011. aug. 21. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Talán valami allergia.Mond meg a védőnőnek.Nem árt egy allergia teszt. Lhet, porra, vagy valami textilre, ruhája takarója esetleg. Jobb megbizonyosodni, mint,hogy valami baj legyen később.
2011. aug. 21. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is ezt csinálom már jó pár napja, csak sírni nem sírok. :) Parlagfű és fekete üröm szezon van.

Mondjuk ilyen korú gyereknél nem tudom, h mennyire lehet ilyesmire allergiás...

Mit adsz neki enni? Nem lehet, h arra alakult ki vmilyen allergia?

2011. aug. 21. 22:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Én is allergiára gyanakodtam, de ugye nem trüsszög, nem folyik az orra, semmi, csak ez a viszketés.

Annyit tudok, hogy 3 éves kor alatt a bőrtesztes allergiavizsgálat nem értékelhető:(

2011. aug. 21. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Én azért mondom,hogy bőrpír, ilyesmi,, nem feltétlen olyan allergiától lehet, hogy por, pollen, hanem lehet egy öblíző,mosópor, étel, stb. igazából bármi... és az allergia nem azt jelenti,hogy tüsszögni is kell, másképp is megmutatkozhat. De ne itt próbáld szerintem kitalálni, tippeket kaphatsz, de a legjobb, ha orvoshoz viszed.
2011. aug. 24. 23:54
 7/9 anonim ***** válasza:
ha valaki allergiáról hall, egyből a parlagfűre gondol?de miért? annyi másféle allergia van.
2011. aug. 24. 23:56
 8/9 A kérdező kommentje:

Mivel semmi új nincs bevezetve, 2. gyerek, és nagyon pollenallergia gyanús tünetei voltak, nem gondoltam hogy öblítő, házipor vagy ilyesmi allergiája lehet.

Amúgy voltunk hétfőn orvosnál és ő azt mondta, parlagfű allergia. Kapott szemcseppet, antihisztamin folyadékot, és azóta jobban van. Ha véletlenül egy cseppentés kimarad, kezdődik a szemén a folyamat.

Én is voltam régen allergia vizsgálaton, tudom hogy zajlik, tudom, hogy nem csak a bőrkarcolás létezik, hanem vérből is ki tudják szűrni az olyan allergént, amit a bőrteszttel nem. Viszont, ez is 3éves kortól, tünetmentes időben.

És elnézést, hogy kérdezni mertem, ahelyett, hogy a netet böngésztem volna egész éjjel. Azt hittem, ez az oldal arra való, hogy kérdezni lehessen.

2011. aug. 25. 14:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja, és sehol nem írtam bőrpírról...
2011. aug. 25. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!