Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fura fülprobléma. Mitől...

Fura fülprobléma. Mitől lehet? Hasonló probléma valakinek?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy időnkét a bal fülemben ritmustalan "kopogást" hallok, amikor épp az alvás határán vagyok és megszólal valami külső zaj.A fülemben a kopogás azonnali válasz a külső zajra, rettentő idegesítő és persze azonnal kiveri az álmot a szememből, igaz, csak egy pillanatig tart.

Van egy másik eset is, mikor szintén hallom ezt a kopogást, akkor már hosszabb ideig, mikor a kádba eresztem a vizet, erre a csobogó hangra is így reagál a bal fülem, hogy kopog, vagy "vibrál" belülről, persze csak amíg közel vagyok a zubogó vízcsaphoz.Sajnos nem nagyon tudom azt az érzést, hangot máshogy jellemezni.Fura módon, csak ebben a két esetben van ilyen tapasztalatom.Pár hónapja egész gyakori volt, szinte minden este megzavarta a nyugalmam, egy ideje szerencsére már csak időszakosan fordul elő, talán mikor fáradtabb, kimerültebb vagyok.Ha vattát teszek éjszakára a fülembe, füldugó gyanánt, akkor szinte sosem tapasztalok ilyet.

A másik(jobb)fülemben pedig a szívdobogásomat szoktam időnként hallani, ezt nem sikerült megfigyelni mitől van, mert totál rendszertelenül tapasztalom, de szinte mindennapos, csak az intenzitása, időtartama változik.Meglehetősen idegesítő.Azt már kifigyeltem, hogy vérnyomással például nem függ össze.

Egyébként pánikbeteg vagyok, már két éve.A jobb fülemben a szívdobogást hallottam már időnként a pánikos korszakom előtt is.Bétablokkolót szedek.

Tudom, hogy biztosat csak orvos tudna mondani, de kíváncsi lennék , mire tippeltek és hogy másnak is volt/van-e ilyen, vagy hasonló tapasztalata és mitől.

2011. júl. 15. 15:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Fülzúgást is szoktam hallani, tudod, amikor "túl hangos a csend".Ez is bosszantó.De sokkal jobban idegesít, mikor a szívdobogást hallom a fülemben.Nálam is gyakran előfordul, hogy hangosabban hallom a szívdobogást, mikor lehajolok.Hm, érdekes.Én ilyenkor arra gondolok, hogy biztos a keringésem vacakol és agyvérzés kerülget.Na igen, én is kissé hipohonder vagyok.
2011. júl. 17. 20:25
 12/13 anonim válasza:

Tudom, hogy már régi a kérdés, de én mégis írnék egy két dolgot.

Én is hipochonder vagyok, és "kissé" pánikbeteg is, velem is elő szoktak fordulni hasonlók. Én ezt úgy tudnám jellemezni, mint amikor ásítok, és megfeszülnek az izmok, olyasmi "hang", nem feltétlenül kopogás. Félálomba jön rám néha , és a fül-nyak stb izmok megfeszítésével erősödik. Nagyon idegesítő. A hangos zenétől, illetve a csobogás stb hirtelen zajoktól jön ki még nekem is, na az már inkább kopogás szerű. Írtak fel nekem gyógyszert a pánikbetegségre, de már nem szedem, mert úgy gondolom agyban kell lerendezni ezeket a dolgokat. Állandóan pánikolok vmi hülyeségen, főleg betegségeken, rettenetes, de örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával se. Legalábbis remélem nektek is valami hasonló.. Légyszi írjatok!

2012. júl. 9. 15:21
 13/13 anonim válasza:
24 vagyok és a balfülemben szoktam hallani a dobogást. Ált. TV nézés közben, illetve mikor írok.
2013. nov. 13. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!