Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan tudok addiktológussal...

Hogyan tudok addiktológussal anonim beszélni a drogproblémáimról?

Figyelt kérdés

tudnátok olyan honlapot mutatni, ahol a kedves doktorúr/nő nem múlt hónapban látogatta utoljára az oldalt?...

semmi komoly, csak fűről lenne szó, szeretnék feltenni neki pár kérdést, elég sürgős és fontos lenne!

köszi!

2011. júl. 13. 19:38
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Tudom, hogy nem a kérdésre válaszolok, ez miatt elnézésedet kérem.

Azt akarom kérdezni, hogy sokat szívsz? ha igen akkor szinte nekem is hasonló gondom lenne. Párom napi rendzserességgel szív, naponta többször. Azt mondja, hogy ennyi káros szenvedélye had legyen. Énis szoktam szívni,munka után jól esik egy kis lazítás, nameg jobbat alszom. Valahogy lehet a "napi adagot" csökkenteni? Vagy ne számítsak semmi jóra.

Köszönöm.

22/L

2011. júl. 14. 10:46
 2/2 A kérdező kommentje:

hát őszintén szólva szerintem ez fejben dől el.

én pont ezért akarok beszélni egy szakemberrel, mert amióta bevágtam a fejem, nem hogy nem szívok, még csak nem is dohányzom, alkoholt sem iszom.

egyszerűen tisztán akarom megélni az életemet.

pedig én nem hogy napi rendszerességgel szívtam, én ÁLLANDÓAN szívtam - megtehettem, jókor voltam jó helyen, ingyen volt, amennyit akartam, ráadásul jóféle holland fű...

még el sem szívtam a cigimet, amikor már tekertem a következőt.

ilyen intenzíven mondjuk "csak" másfél évet szívtam...

Maradjunk annyiban, hogy már mindenki csak ganjamamának szólított. a fősulim olyan, hogy a tanárok is szívnak, ez nyílt titok, ajándékba kapják tőlem a gombát,...

(meg ne kérdezd, melyik ez a suli, biztos nem mondom meg. - annyi legyen elég, hogy művészeti:D)

Szóval amióta bevertem a fejem (és előtte találkoztam egy emberrel, aki nagyon nagy hatással volt rám, teljesen tisztán él, és mégis ő a legjobb a "szakmában") azóta én semmit nem fogyasztok, viszont néha rám jönnek olyan furcsa rossz hangulatok, depresszió féle, meg szorongás, de nem tudom, lehet-e ennek köze ahhoz, hogy nem szívok, vagy csak az ütés utóhatása?...

Szóval én nagyon örülök, hogy megismertem a fű hatását, amikor elkezdtem, sok dologban segített magammal kapcsolatban.

Nem beszélve arról, hogy hány embert ismertem meg a fű révén...

De most úgy érzem, hogy itt az ideje, hogy komolyan vegyem az életem.

Fontos minden perc, ki kell használnom, hogy fejlesszem magam azon a téren, amit hivatásomul választottam.

Nem lehet fontosabb, hogy elmenjek a haverokkal kocsmázni, hogy pasizzak vagy szívjak.

(pláne, hogy nem mindig volt ingyen, és elég kemény pénzeket tudtam rá elkölteni...)

Na oda akarok kilyukadni, hogy nem tudom, a barátod sikeres-e a munkájában, kiegyensúlyozott-e az élete - látszólag valószínűleg igen.

De most meg kellene tanulnia, hogy fű nélkül is kiegyensúlyozott legyen.

Úgy tudnám leírni, hogy a fű nekem olyan volt, mint egy repülő, amibe csak be kell szállnom, és repülök, nincs semmi dolgom, csak ülni a fenekemen.

Most már szeretnék a saját szárnyaimon repülni, ehhez pedig nincs szükségem fűre.

+ nyilván ti is tudjátok, hogy azokban a kultúrákban, ahol ennek több ezer éves hagyománya van, ott a fű szívása csak az öregek kiváltsága.

Tehát én akkor fogok újra szívni, ha úgy érzem, hogy már "kiérdemeltem".

Ha a barátod nem jön rá erre magától, soha nem fogja abbahagyni a szívást - szerintem.

Nekem is volt ilyen barátom, mondjuk ő inkább ivott, én örültem, ha szív, akkor legalább nem volt bunkó...

Egy másik barátom napi 6-7 cigit teker, mellette 9 éves kora óta dohányzik, szintén nem hiszem, hogy valaha is le fog szokni a fűről.

Biztos vagyok benne, hogy kompenzál vele.

Állami gondozott volt, anyukája korán meghalt, apja meg egy f.sz volt, elég kemény élete van most is, fű nélkül be is kattanna..

Talán a barátod is kompenzál valami régi sérelmet, vagy ilyesmi...

Járjatok nyitott szemmel, hallgassátok a patak csobogását, a fák susogását, a természetben ott van minden, nem kell állandóan szívni, mert az eltompítja, elferdíti ezeket a szépségeket.

(tudom, pont úgy tűnik, hogy nem, mert ha beszívva paradicsomba harapsz olyan, mintha a paradicsom sejtjeiben ott tombolna a nap sugarának minden ereje, de neeeeeem....:))

Ott van az szívás nélkül is.

Remélem, segítettem.:)

2011. júl. 14. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!