Gyakran szédülök, mitől lehet ez? Hogyan lehetne megszüntetni?
Egész gyerekkoromban én még ájuldoztam is rendszeresen, szédüléssel és fülbedugulással (nem hallottam tisztán a köröttem levők beszédét) kezdődött. (Nekem amúgy egész életemben alacsony volt a vérnyomásom.) Tesi órákon is volt, hogy egy nagyobb futás után nem bírtam, szédelegtem.
Orvosok sose tudtak a dologhoz hozzászólni. Utólag azzal magyarázom a szédülésemet, hogy keveset mozogtam. Nem futkostam annyit, mint más gyerekek, nem vittek a szüleim túrázni vagy ilyesmi, csak otthon elvoltam. Sosem voltam túlsúlyos amúgy. És a nagyobb megterhelésekkor, akár egy órás helyben állástól meleg időben, már szédültem el...
Kollégista koromban, amikor a napi bejárás is megrövidült, akkor főleg szédelegtem.
Aztán mikor egyetemre kerültem és megkezdődött a rohanós élet, mellette eljártam uszodába, stb... na akkor múlt el nálam a rendszeres szédelgés. Tehát volt rendszeres erőteljes mozgás, nem csak néha egy egy fizikai munka... Nem teljesen múlt el, de nagyrészt. Kávézásnál mondjuk újra előjön a szédülés, ezt megszoktam.
És megfigyeltem azóta tényleg, ha kevesebbet mozgok, kevésbé vagyok fitt, akkor szédelgek jobban.
Ha te is ilyesmi vagy, akkor csak sportolj rendszeresen, vagy hasonló...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!