Mitől fájhat a fenekem?
Nekem is volt ilyen, de akkor amikor még növésben voltam. Nagyon fájt, amikor leültem vagy felálltam.
Okozhatja a csontok növekedése is.
Először is: rengeteg mindentől lehet, sokat segítene, ha kicsit pontosítanál!
-Nyomásra érzékeny?
-Ujjal tapintható valami kidudorodás itt?
-Látható valami elváltozás, leginkább pirosság? (Pár percig ne ülj rajta, és így is nézd meg!)
Anno nekem is volt hasonló problémám!
Nekem akkor jelentkezett, ha sokat ültem egy helyben, és leginkább akkor, ha hátra is dőltem. Ilyenkor az említett farokcsontra nehezedik a legnagyobb súly. Ez egy belülről jövő elég kellemetlen nyomó fájdalom, ami akkor jelentkezik, ha leülsz és nyomódik a farokcsont. Az én esetemben a dolog hátterében egy Cysta Pilonidalis nevezetű dolog állt, ami állítólag egy olyan rendellenesség, ami a sok üléstől jöhet elő. A legszembetűnőbb jele, hogy ha a (sebben nem tudom leírni) fenékvágatban végighúzod az ujjad, olyan érzés, mintha tele lenne kemény pattanásokkal, görcsökkel a bőr alatt. Ennek köze nincs a prosztatáhozm és aranyérhez, mert eleve nem is azon a területen van, hanem ott, ahol már tapintani tudod a farokcsontod. Erre a betegségre veleszületett hajlama van néhány embernek, és a betegség annyiból áll, hogy a nyomás miatt a szörtüszők először megduzzadnak, aztán begyulladnak, és ezáltal a végső esetben, ha nem pihenteted, akkor tályogok alakulhatnak ki, ami nagyon kellemetlen. Sajnos én elővigyázatlan voltam, úgyhogy engem meg kellett műteni, de nem kell nagy dologra gondolni. Egyébként egy kis odafigyeléssel teljesen kordában lehet tartani és együtt lehet vele élni.
Ha úgy érzed, hogy ez lehet, keress rá a névre a google-ban és ne ess pánikba, mert mondom, nem olyan súlyos, mint amilyennek elsőre hangzik. Ezek amiket leírtam, ÉVEK alatt alakulnak ki. Ha odafigyelsz rá, sose fogsz odáig jutni, ameddig én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!