Mit tegyek honvágy ellen?
Évek óta cserkész vagyok. Nagyon szeretem az egészet, a sátorozást, nomád életet,a tábortüzet, hogy kinn vagyunk a természetben...egyszóval mindent, A csapatunk is nagyon jó, szeretem őket.:) A gond csak az, hogy minden nyári táborban (8-11 naposak kb.)borzasztó honvágyam van!! Amint elköszönök a pályaudvaron a szüleimtől belém nyilall, egészen a tábor utolsó napjáig. Végig erős sírhatnékom van,olyan vagyok mint egy mosott rongy, csak vonszolom magam , de semmihez sincs kedvem, szüleim, testvéreim borzasztóan hiányoznak, és semmit sem tudok igazán élvezni.
Próbáltam már másokkal ezt megbeszélni a táborban, ők meg is hallgattak, csak én éreztem már egy idő után kellemetlenül magamat. Az az érdekes, hogy más táborokban/ osztály kirándulásokon nem szokott honvágyam lenni. Állt. nem is nagyon jutnak eszembe a szüleim, ha meg igen, nem kapok sírógörcsöt, sőt...
Már kezd nagyon.nagyon idegesíteni az egész, mert így nem is tudom élvezni! Lehet, hogy már az egészet bebeszélem magamnak, de egyszerűen nem múlik el, pedig próbálom.
Ráadásul, idén, már tábor előtt kezdődött a honvágyam!!! Még itthon voltam, de már sírtam, hogy milyen rossz lesz a táborban, hogy hiányozni fog a családom, a szobám, a kutyusok, stb...
Mit tehetnék???
Először is győződj meg arról, hogy ennyire te nem fogsz hiányozni senkinek, ahogyan neked hiányoznak a szeretteid. Szerintem tökéletesen elvannak nélküled. A kutyusokat is rendre ellátják, nincs miért aggódni. Mielőtt elmennél, a szobádat hagyd rendetlenül-csak nem fog így annyira hiányozni, és arra kell gondolni, ha hazamész, neki kell állni:) Gondolj arra, nem a világ végére mész és nem örökre. Vannak, akik dolgozni mennek külföldre és itt van a családjuk, ők hogy érezhetnek?
Próbálj a nomád feladataidnak megfelelni, közös programokat kitalálni. Nagyon hamar elrepül az a 8-11 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!