8 éve nem voltam kivizsgáláson, időszerű lenne? 19/F
Hát azért többről lehet itt szó, mint vérnyomásmérésről. Mindenféle laborvizsgálatok vannak, persze én se tudom a az összeset, de alapvető egy vérzsír- és vércukorszint-mérés, a májfunkciók mérése (bilirubin, májenzimek) stb.
Ha elmész a háziorvoshoz, ő ad egy beutalót, ami tartalmazza azokat a vizsgálatokat, amik a korodnak és az egészségi állapotodnak szerinte megfelelnek. Benne van a törvényben is, hogy évente egy ilyen kivizsgálás mindenkinek jár tb alapon.
Egyébként nagyon biztatják az embereket erre, mert egy csomó probléma alattomosan, észrevétlenül jelentkezik, vagy ha már észreveszed, az késő, de a laborvizsgálat kimutatja.
Kb 40 éves kortól célszerű évente ilyen teljeskörű laborvizsgálatra menni, függetlenül attól, hogy vannak-e panaszok. A neten megtalálhatod, hogy fiatalabb korban milyen gyakran ajánlatos. A te korodban problémamentesség esetén még nem feltétlenül kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!