Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 8 éve nem voltam kivizsgáláson...

8 éve nem voltam kivizsgáláson, időszerű lenne? 19/F

Figyelt kérdés
2011. jún. 24. 22:41
 1/5 A kérdező kommentje:
Teljes kivizsgáláshoz mik kellenek ? kell rá várni, vagy azonnal el lehet kezdeni ?
2011. jún. 24. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:
De van vagy volt valami bajod valaha? Mert én pl mindig egészséges voltam, így aztán nem is voltam ilyenen, de nem érzem szükségét...
2011. jún. 24. 22:47
 3/5 anonim ***** válasza:
A házidokinál érdeklődhetsz, de ha nincs panaszod, akkor kábé megméri a vérnyomásod, oszt csókolom.
2011. jún. 24. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát azért többről lehet itt szó, mint vérnyomásmérésről. Mindenféle laborvizsgálatok vannak, persze én se tudom a az összeset, de alapvető egy vérzsír- és vércukorszint-mérés, a májfunkciók mérése (bilirubin, májenzimek) stb.

Ha elmész a háziorvoshoz, ő ad egy beutalót, ami tartalmazza azokat a vizsgálatokat, amik a korodnak és az egészségi állapotodnak szerinte megfelelnek. Benne van a törvényben is, hogy évente egy ilyen kivizsgálás mindenkinek jár tb alapon.

Egyébként nagyon biztatják az embereket erre, mert egy csomó probléma alattomosan, észrevétlenül jelentkezik, vagy ha már észreveszed, az késő, de a laborvizsgálat kimutatja.

Kb 40 éves kortól célszerű évente ilyen teljeskörű laborvizsgálatra menni, függetlenül attól, hogy vannak-e panaszok. A neten megtalálhatod, hogy fiatalabb korban milyen gyakran ajánlatos. A te korodban problémamentesség esetén még nem feltétlenül kell.

2011. jún. 24. 23:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Most tervezem hogy elmenjek 1 teljes vizsgálatra, néha szokott fájni a fejem, meg vannak még egyéb apró dolgok, de nem foglalkoztam velük, most érzem úgy, hogy szűkséges lenne azért elmenni 1 vizsgálatra
2011. jún. 25. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!