Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az orvosok miért nem tudnak...

Az orvosok miért nem tudnak egyet érteni?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy ahány orvoshoz megy az ember annyi félét mondanak? Ez azért elég kiábrándító, főleg akkor amikor dönteni kéne a kezelés tekintetében...

Konkrétan nekem most a mandulám kivétele, vagy bent hagyása a kérdés...

Voltam eddig 3 magán orvosnál és egy SZTK-s nál, de 4-ből 5 félét mondanak....van aki szerint egyértelmű műtét, és van aki szerint semmi baja, illetve van olyan is akin az látszik, hogy nem biztos a dolgában, na meg olyan is van aki leszarja.....

Ezek után mi legyen...hány orvoshoz menjek még, hogy a statisztika alapján valamerre billenjen a mérleg? És miért ilyen szerencsétlenek?

2011. máj. 27. 09:09
1 2
 1/16 Smartguy86 ***** válasza:
Vigyázni kell, mert sokszor azért javasolják a műtétet, mert abból vastag boríték csurranhat nekik! És azért egy mandulaműtét nem élet-halál kérdés, szóval bátran kiveszik egy kis betevőért...
2011. máj. 27. 09:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Hát ez is megfordult már a fejemben, de egyszerűen nem tudom kinek higgyek...és azért az elég szemét dolog, hogy egy orvos a pénz reményében kivesz egy egyébként még nem beteg szervet....ez akár a szervkereskedelem fogalmába is belefér, csak itt nem azért kapja a pénzt mert a szervet eladják, hanem mert megműt....elég durva....
2011. máj. 27. 09:19
 3/16 anonim ***** válasza:
Na igen, ez jó kérdés..:-/ Nekem szerencsémre eddig olyan dolgokban kellett új orvost felkeresnem, ahol tudtam mi lesz nekem a jó. Pl. fogszabályzás érdekében ne húzza már ki 5 fogamat, és lám, volt olyan, aki húzás nélkül megcsinálta, és bőven maradt helye a számban, szóval óriási kérdőjel, hogy más orvos miért tartotta indokoltnak, hogy 1 centis rések legyenek a fogaim között.. Lehet, hogy ilyen húzósabb dologban, mint a mandulánál is valahogy a saját érzéseidre kell hallgatni, hogy fáj/zavar e annyira, hogy ki kelljen szedni, vagy elvagy vele.
2011. máj. 27. 09:21
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha évente többször van gennyes mandulagyulladás akkor a mandula több kárt tud csinálni mint hasznot.Ilyenkor javallt eltávolítani.
2011. máj. 27. 09:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzetem...már egy éve tartó mindenféle orvost megjárt ember vagyok, és a problémámra, panaszaimra nincs válasz...egyre rosszabbul vagyok, rengeteg tünettel, de mivel szinte minden vizsgálatom negatív ezért a mandulámra, mint góc fogják....már aki.....nekem meg marad a bizonytalanság, és a remény, hogy hátha tényleg ez a baj forrása....és ilyenkor az ember mindent megpróbál....mert a fájdalom nagy úr!
2011. máj. 27. 09:24
 6/16 anonim ***** válasza:
Konkrétan mid fáj? Mert ha nem találnak semmilyen szervi elváltozást, akkor sokszor idegi alapú a gond.
2011. máj. 27. 09:27
 7/16 anonim ***** válasza:
Elixir kp. Bp. XIII.ker. keress fel egy termeszetgyogyaszt, itt jo es megbizhato szakembereket talalsz, Akik segiteni fognak!
2011. máj. 27. 09:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de tudtommal, ha a mandulával van baj, azon ránézésre is látszik. Többször begyullad, vagy lyukacsos.
2011. máj. 27. 09:28
 9/16 anonim ***** válasza:

Jó, de erre nem lehet mindig alapozni, hogy fáj-e vagy sem! Itt van például a párom esete, akiről 2 hónap orvosról orvosra járás után derült ki, hogy crohn-beteg! (begyullad a bél bizonyos szakasza, gyógyíthatatlan). Az OEP ráadásul szekálta is, hogy miért van már ennyit táppénzen és biztos nincs is semmi baja, aztán a felülvizsgálat után VAKBÉL műtétre akarták küldeni, mikor akkor már megvolt a papírja, hogy crohn gyanús! Hát normálisak ezek az emberek?!

Na, az a szerencsétlen fiú esete a tályoggal, na az meg már tényleg mindennek a TETEJE!

2011. máj. 27. 09:29
 10/16 A kérdező kommentje:

Hát a panaszaimat nagyon hosszú lenne leírni, de egy éve tartó minden izületemet érintő fájdalom, mely hullámzik, gerinc, váll, nyak fájdalom, fülzúgás, hasi és gyomor panaszok...és még sorolhatnám...az orvosok rémálma vagyok...és voltam már természetgyógyásznál is...a szokásos, Candida volt a válasz...de 2-3 hónap diéta után sem volt semmivel jobb....

A stressz is már sokszor szóba került neurológus szerint pánikbeteg vagyok, biztos az a baj, de pánikrohamaim nincsenek...a vérképem jó, CT-MRi Rtg csak pici eltéréseket mutat, azok nem mérvadóak, másnak is van ilyen gerinc ferdüléses egyéb baja, a csont izotóp vizsgálaton viszont látszik, hogy gyulladtak az izületek, vérképen viszont semmi, aztán immunológiai vizsgálaton sincs emmi, csak EBV vírus volt, illetve látszik, hogy volt már fertőzésem, de most nem aktív ...a mandulámon (csak a bal) ilyen fehér valamik jönnek ki, nem tüsszős, azt hiszem detritusnak hívják...ilyenkor kicsit levertebb vagyok, de ez már évek óta ilyen...a garatom nem szép, de nem fáj a torkom, lázam nincs, a bal mandula alatt kicsit a garat-gége rész fehéres, már én is megijedtem, hogy tályog, de az orvosok nem foglalkoztak vele, aztán meg attól paráztam, hogy úgy járok mint ez az emberke a Tv-ben....

2011. máj. 27. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!