Ha felállok miért szédülök?
Az a problémám hogy ha ülésből felállok akkor elszédülök és volt már olyan is hogy összeestem (egyszer!). A furcsa az hogy nem azonnal, hanem 8-10 másodperc múlva, de annyira szédülök hogy néha tényleg kérdéses az állvamaradás. Szüleim az mondják hogy azért mert magas vagyok és elszédülök a magasban :D Gondolom csak viccből mondják mert annyira nem is vagyok magas: 179 cm, bár ez a családban már magasnak számít. mert itthon én vagyok a legmagasabb.
Arra tippelek hogy ülés közben annyira lemegy a vérnyomásom hogy idő kell mire az agyamba ér a vér, ha hirtelen felállok, de pl: alvás után, ha mondjuk késében vagyok vagy rám jön a hasmenés néhanapján, akkor is elég hirtelen kelek fel és akkor semmi bajom sincs. Pdeig szerintem ilyenkor még lejjeebb esik a vérnyomás mint ülés közben.
Ja majdnem elfelejtettem 17 vagyok és fiú.
A válaszokat előre köszönöm :)
Azért van mert ülőhelyzetben a szívnek nem kell akkor erőfeszítéseket végeznie ahhoz,hogy a vért elpumpálja mindenhova.
Máshogy hat a gravitációs erő.
Ez normális lenne bár nálad drasztikusabb.
Velem is ugyanez van az utóbbi időkben..nem tudok róla,hogy gond lenne a vérnyomásommal vagy egyebekkel..nyáron több,mint 10 kilót leadtam,esetleg köze lehet hozzá..sokszor kérdés nálam is,hogy állva maradok-e..
(Ez csak itthon fordul elő,suliban vagy egyéb helyeken nem)
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!