Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha felállok miért szédülök?

Ha felállok miért szédülök?

Figyelt kérdés

Az a problémám hogy ha ülésből felállok akkor elszédülök és volt már olyan is hogy összeestem (egyszer!). A furcsa az hogy nem azonnal, hanem 8-10 másodperc múlva, de annyira szédülök hogy néha tényleg kérdéses az állvamaradás. Szüleim az mondják hogy azért mert magas vagyok és elszédülök a magasban :D Gondolom csak viccből mondják mert annyira nem is vagyok magas: 179 cm, bár ez a családban már magasnak számít. mert itthon én vagyok a legmagasabb.

Arra tippelek hogy ülés közben annyira lemegy a vérnyomásom hogy idő kell mire az agyamba ér a vér, ha hirtelen felállok, de pl: alvás után, ha mondjuk késében vagyok vagy rám jön a hasmenés néhanapján, akkor is elég hirtelen kelek fel és akkor semmi bajom sincs. Pdeig szerintem ilyenkor még lejjeebb esik a vérnyomás mint ülés közben.

Ja majdnem elfelejtettem 17 vagyok és fiú.

A válaszokat előre köszönöm :)

2011. máj. 3. 21:00
 1/7 A kérdező kommentje:
ja, amúgy a vérnyomásom, vagyis a szív dobogésom ritmusa elég szabálytalan, de a múltkor mikor a 2000 métert futottuk a védőnő azt mondta hogy elég furcsa, de majd megnézzük terhelés után. megnéztük és utána óraműpontosságú volt, szóval csak alapjáraton szabálytalan, de erre annyit mondott hogy ahogy növök még majd megtalálja a saját ritmusát :)
2011. máj. 3. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Velem is van ez néha így pedig én már 24 éves vagyok. Sőt a férjemmel is előfordul sokszor, ő 26 éves. Nem tudom mitől lehet, engem is baromira zavar. Szerintem leesik a vérnyomás olyankor, de nem tudom, soha nem fordultam ezzel orvoshoz, így is tudom magamról, hogy ingadozik a vérnyomásom. Egyébként 1x rákérdeztem a dokinál a vérnyomásomra és azt mondta normális, hogy ingadozik. Én mondtam neki, hogy dehát ez szerintem nem az, de ő bizonygatta, hogy igen, szóval nincs már kedvem ilyenekkel hozzá fordulni :/
2011. máj. 3. 21:12
 3/7 anonim ***** válasza:
amikor felállsz, hirtelen sok vér áramlik a láb vénáiba és kevesebb vér áramlik vissza szívhez, így az kevesebbet továbbít az agyhoz. Próbálj meg több folyadékot inni és lassabban felkelni
2011. máj. 3. 21:14
 4/7 anonim válasza:

Azért van mert ülőhelyzetben a szívnek nem kell akkor erőfeszítéseket végeznie ahhoz,hogy a vért elpumpálja mindenhova.

Máshogy hat a gravitációs erő.

Ez normális lenne bár nálad drasztikusabb.

2011. máj. 3. 21:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Vérnyomás , sűrűben alj fel és sétálj .
2011. máj. 3. 21:18
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. szerintem ha súlyosbodik (több elesés) akkor orvos lesz belőle :/
2011. máj. 3. 21:39
 7/7 anonim válasza:

Velem is ugyanez van az utóbbi időkben..nem tudok róla,hogy gond lenne a vérnyomásommal vagy egyebekkel..nyáron több,mint 10 kilót leadtam,esetleg köze lehet hozzá..sokszor kérdés nálam is,hogy állva maradok-e..

(Ez csak itthon fordul elő,suliban vagy egyéb helyeken nem)

14L

2016. okt. 24. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!