Mindenképp ki kell venni az epehólyagomat?
Gondolom azért van szükség az epehólyag eltávolítására,mert kövek bármikor újra lehetnek annál akinél egyszer már voltak,és ha az epehólyag falát tartósan ingerli a kő,akkor az gyulladásban van és megnő az esélye az epehólyag ráknak.
Nekem április 11-én műtötték ki az epehólyagomat egy két és fél centis kővel együtt.Laparoszkóppal csinálták,40 perc volt a műtét altatásban.Egy lyukat metszettek a köldöknél,kettőt a jobb bordaív alatt és egyet a szegycsontnál,ez kicsit nagyobb,mert itt veszik ki.Műtét után hánytam sokat,epét,ez nagyon rossz volt.A fájdalom nekem elég nagy volt utána,a felülés is fájdalmas volt nagyon.12-én már haza is jöhettem délután.Szóval másnap már elhagyhatod a kórházat.Műtét után harmadik nappal már királyul mozogtam,a fájdalom is szinte elenyésző volt.Hasmenés bejátszott,de csak pár napig.Most már szinte mindent eszek,persze csak kis adagokat,de bármit tényleg,és semmitől sincs görcsöm.Azért odafigyelek,mert a zsírban tocsogó és csípős ételektől még tartok.Amúgy is vigyázni kell most már,mert epehólyag műtét után általában nagyon elhíznak az emberek,ezért elővigyázatosan kell a cupákos kajákkal bánni! :) Remélem segítettem!További szép napot neked!
Bocsi,hogy ilyen későn válaszolok,de csak most jutott eszembe,hogy visszanézzek ide. :(
Engem hétfőn műtöttek,és elötte egy nappal,tehát vasárnap este kellett befeküdnöm.Hétfőn megvolt a műtét,és kedden délután kiengedtek.
Hasmenés néha még előfordul,de már nem jellemző.Próbálok többször kis adagokat enni,így minden rendben van.Viszont ha nem tudok ellenállni,és behabzsolok egy kiadós adagot...na akkor már gáz van...akkor csakis biztonságos közelségben tartózkodhatok a wc-hez...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!