Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vagyok mág mindig beteg?

Miért vagyok mág mindig beteg?

Figyelt kérdés

Két hete (lassan már három) megbetegedtem. Duzzadt nyálkahártya/fejfájások/test fájások és hőemelkedés-láz (37,8-38,4) 5 napon keresztül foloyamatosan. Ekkor végre el tudtam menni az orvoshoz, aki torok fertőzést állapított meg. Kaptam antibiotikumot, meg azt, hogy a gyógyszer nem fog segíteni de csak szedjem.

Most ott tartok, hogy nincs különösebb bajom azon kívül, hogy folyik az orrom és annyira fáj a torkom, hogy nyelni se tudok. A torkom miatt aludni se künnyű mert rendszeresen felébredek az éjszaka közepén.

Mit tudnék csinálni? Már nagyon kezdek kimerülni és az se jó érzés, hogy bármit iszok/eszek egy kínszenvedés lenyelni.

2011. ápr. 30. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
.
2011. ápr. 30. 12:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyél meg naponta 3x 1 gerezd fokhagymát, vagy iszogass karamelles hagyma teát, vagy készíts magadnak fokhagyma szirupot. Fél l. forrásban lévő vízzel öntsél le 5 dkg. apróra vágott fokhagymát. ezt 10 órán keresztül hagyd állni egy lezárt edényben. Ezután tegyél hozzá annyi mézet, hogy szirup sűrűségű legyen. Ebből vegyél be naponta 3x 1 teáskanálnyit.
2011. ápr. 30. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előző hozzászólóhoz (fokhagymakezelés).

Meg lehetne próbálni....

Ami a rettenetes torokfájást illeti: benedvesített törölközőt vagy sálat csavarni a nyakadra, majd erre szárazat, közéjük lehet fólia. Vagyis ún. dunsztkötés!

a másik: sóoldatos kamillavirág főzettel gargarizálni. A só csökkenti a nyálkahártya-duzzanatot, a kamilla illóolaja, az azulén pedig csökkenti a gyulladást.

2011. ápr. 30. 16:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget!

Kamilla nem volt itthon, de a sós vizet kipróbáltam és már rögtön segített egy picit. (Nem is tudom miért nem gondoltam rá... Emlékszem, hogy kiskoromban mindig sós vízzel gargarizáltatott nagymamám.)

Megpróbálom a foghagyma szirupot megcsinálni. A gerezd foghagymákat nem merem megenni csak úgy, mert a lehelletem mégis...

2011. ápr. 30. 18:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy segíthettem...

A kamillavirágot pedig szerezd be. legyen mindig otthon. Csodálatosan tudja enyhíteni a sós főzete azt az borotvaszerűen éles fájdalmat. Kínomban találtam ki ezt a módszert, és bevált.

2011. máj. 1. 12:11
 6/7 anonim válasza:

A melegített mézet sem hagyd ki amijen melegen csak tudod fogyasztani legalább naponta 3x3 teáskanálnyit egyél meg!

Gyógyúlást kívánok.

2011. máj. 1. 14:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, már a gyógyulás útjára léptem. :D

Csodát tett megint ez a honlap. Nagyon köszönöm a segítséget.

2011. máj. 1. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!