Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért ijesztgetnek azzal,...

Miért ijesztgetnek azzal, hogy beteg lehet majd a babám?

Figyelt kérdés
Vércsoportom A negatív. Azt mondták, hogy ez a lehető legrosszabb, mert ha a férjem pozitív vércsoportú lesz és az ő vére öröklődik, akkor jó eséllyel lesz beteg a baba. Valóban félnem kell?
2011. ápr. 13. 14:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha első gyereked, akkor semmiféle kockázat nincs. Ha a második, akkor is minimális, mert a mai orvostudomány ezt a problémát már rutinból tudja kezelni. Én is összeférhetetlen voltam anyu vércsoportjával, mégis itt vagyok egészségesen. Ne aggódj, légy boldog a babával.
2011. ápr. 13. 14:42
 2/5 Bányai Károly ***** válasza:
Úgy tudom első terhességnél nem. Másodiknál, ha megint ez a helyzet, akkor már komoly problémák lehetnének, ha nem lenne rá kezelés. De van. Szóval lelkiismeretes szülészekkel nem lehet gond.
2011. ápr. 13. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Első babánál nincs gond.

Ha az első baba pozitív, akkor a másodiknál lehetnek gondok. Értelmi/testi fogyatékos lehet. De ha jársz terhesgondozásra, akkor figyelnek rád, tudnak mindent, és Te kapsz valami ellenanyagot, a baba vérét is le lehet cserélni. Megoldások vannak, igazából ondozatlan terhességnél jelent gondot.

Azt hiszem, ha volt réebben vetélésed, vagy abortuszod, akkor az első babád már másodiknak számít.

2011. ápr. 13. 14:48
 4/5 anonim válasza:

Az orvostudakozo.hu-n Dr. Tomonkó Magdolna transzfúziológus tud válaszolni a kérdésedre.

Én már kérdeztem tőle, hamar és nagyon kedvesen válaszolt.

Több kismama is kérdezte őt hasonló problémával.

2011. ápr. 13. 15:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell minden baromság bedőlni. Az első gyereknél nem lehet semmilyen probléma. A szülés után pedig rutinból adnak ellenanyagot, hogy a következőknél se legyen.

Régen okozott az ilyesmi problémát, ma már nem igazán fordul elő.

2011. ápr. 13. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!