Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet a gond? Bővebben lent

Mi lehet a gond? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Egy hónapja volt egy elég komoly hülésem, amikor Augmentin antibiotikumot és Gentamicint kaptam injekcíoba. Pár nap után azt vettem észre hogy megy a hasam elég rendesen,gondoltam hogy az antibiotikum miatt van és ha abbahagyom a kúrát, a hasmenés is megáll majd de nem így lett,még most is megy. Voltam orvosnál és több gyógyszert is kipróbáltam de nemigen hatott.. mi lehet a gond?
2011. ápr. 10. 17:44
 1/1 anonim ***** válasza:
A hasmenés oka, a vékonybél,vagy a vastagbél nyálkahártyájának a gyulladása. 24 órán át semmit se egyél, csak ásványvizet igyál. 15-30 percenként igyál meg 2 ek. almalevet. A szilárd táplálékot fokozatosan kezd el fogyasztani. Ilyen pl: párolt répa, keménytojás, banán, pirítós, rizs.Az erősen cukrozott ételek is fokozhatják a hasmenést. Az élőflórás yoghurt segít helyreállítani a vastagbél természetes baktérium flóráját olyan esetekben, amikor a fertőzés tönkre tette azt.Csinálj teát magadak egy-egy csepp borsmenta-, ciprus,- és szantálfa, vagy kamillaolaj felhasználásával.Ebből 2-3 óránként igyál meg egy csészényit.Ha 3 napnál tovább tart a hasmenés, előfordulhat, hogy vastagbél gyulladás, vagy vakbél gyulladás van a háttérben.
2011. ápr. 10. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!