Magne B6-ról várok mindenféle véleményt attól aki szedte! Én feszüldség/ stresszoldásra szeretném szedni? Használ?
A B-vitaminok nagyon fontosak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, és még számos előnye van, többek közt bőr problémáknál is kiválóan használható. A szomorú az, hogy a táplálkozáson keresztül már semelyik vitaminból nem jutunk megfelelő mennyiséghez, ezért érdemes jó minőségű táplálékkiegészítővel bevinni a szervezetbe.
Azt azonban kevesen tudják, hogy a C-vitaminon, és az E-vitaminon KÍVÜL, minden mást csak a többivel együtt érdemes szedni, mivel önmagukban felborítanak egy a szervezeten belüli egyensúlyi állapotot. Ezt a hatását szokták tévesen!! túladagolásnak nevezni. Konkrétan, ha B-vitaminokat szedsz, azokat érdemes legalább dupla mennyiségű C-vitaminnal együtt bevenni, mert a C-vitamin meggátolja hogy hízzál. Egyébként pedig a B6, de a B1 is kifejezetten hatásos TERMÉSZETES!!!! nyugtatószer, pl. hiperaktív kisgyerekeknek is segít, és nem szükséges drogokkal kezelni őket.
És mégegy fontos dolog, a mennyiségek. Azt tudni kell, hogy a természetes egészségmegőrző, egészségjavító módszerek jelen pillanatban még bizony korlátozás alá esnek, mert a gyógyszeriparnak sikerült elérnie már elég régen, hogy ezek a módszerek (ilyen a vitamin-terápia is,)ne kerülhessenek a széles tömegek által elérhetővé, mert hatékonyak, és nem szeretnék ha kevesebb beteg ember legyen. Ezért aztán mindent elkövet annak érdekében hogy ezt a törekvését véghez is vigye, és olyan hamis adatokat közöl az amúgy veszélytelen, természetes és létfontosságú vitaminokkal kapcsolatban, hogy az emberek félnek ezeket megfelelő mennyiségben használni.
Ezért azt javaslom, hogy ne a gyógyszertári vitaminok közül válassz, mert azokban nincs meg a terápiás hatáshoz szükséges mennyiség, hanem pl. a dr. Lenkeis, vagy Vitamin király-os, vagy más hasonló összetételekből válogass.
Érettségi előtt állok. Míg nem szedtem iszonyat ideg voltam, most napi egy két szemmel nyugodtabban állok hozzá, pedig május első hetében.............. hajaj.
Nekem bejött, ajánlani tudom!
L/18
annak aki valeriánát szed: Az is egy természetes alapú szer, biztos hogy jó, de mégis tesznek bele olyan szintetikus anyagokat, amikre egyáltalán nincs szükség. A gyógyszeripar csak olyan anyagokat szabadalmaztathat, amelyek a természetben nincsenek meg. Tehát a valeriánához(természetes növényi anyag) hozzátesz még egy csomó szintetikus( a természetben nem előforduló anyag, testidegen...)anyagot, így már levédheti a terméket, arra nem gondolva, hogy sok felesleges, káros vegyülettel ront a természetes hatóanyag hatásán.
A vitaminnal kapcsolatban szinte biztos hogy nem szedted kellő mennyiségben, mert a gyógyszertári vitaminkészitmények csak "illúzió" vitaminok, olyan minimális hatóanyaggal, hogy azzal eredményt elérni nem lehet, nincs terápiás értéke. A valóban hatásos készítmények megfelelő arányban, és mennyiségben tartalmaz vitaminokat, és ásványokat, ha érdekelnek a konkrét adagok, olvasd el dr Lenkei Gábor:Cenzúrázott Egészség c. könyvét, részletes leírást találsz benne erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!