Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szúr a szívem, mit tegyek?

Szúr a szívem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
szúr a szívem vagy körülötte nem tudom pontosan de állandoan idegeskedek rajta hogy mi lehet velem!nem egyfolytába csak néha! és van hogy a hátam is fáj de nem szúr!
2011. márc. 22. 18:03
 1/9 anonim ***** válasza:
orvos b@szki ORVOS!!!!! Fú én nagyon mérges leszek az ilyen jellegű kérdéseken. Ha itt kérdezgeted, hogy mi bajod úgy jársz, mint édesapám, elmész még idő előtt......:(
2011. márc. 22. 18:11
 2/9 A kérdező kommentje:

DE 12 éves vagyok és anyu is azt mondja hát nem tudom mér!!!

most betek vagyok csütörtökön megyünk vissza dokihoz igazolásért és majd megkérdezem de félek hogy korházba kerülök!

2011. márc. 22. 18:41
 3/9 anonim ***** válasza:

első vagyok! Attól, hogy 12 éves vagy még lehetnek szívproblémáid! Tényleg menjetek orvoshoz légyszi, ha kórházba kerülsz is, meggyógyítanak legalább. Apukám nem törődött vele, és meg is halt:(

Vigyázz magadra!!

2011. márc. 22. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
de amúgy nem kerülsz kórházba, vannak nagyon jó szívgyógyszerek, feltéve, ha az a probléma
2011. márc. 22. 18:43
 5/9 A kérdező kommentje:
okés köszi!!! de akkor is félek!
2011. márc. 22. 18:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Üdvözöllek(ha szabad tegeződni). Miért félsz a kórháztól? A kórház nem rossz, ott jót akarnak, nem kell félni mert az orvosok majd megoldást keresnek a problémádra és meggyógyítanak.Csak mindenféleképpen menj el orvoshoz mert később még lehet hogy nemcsak kórházba kerülsz hanem még meg is kell operálni. Szóval a kórháztól nem kell félni. Ha elmentél az orvoshoz és itt mondd meg hogy mit mondott. Szívesen segítek. Üdvözlet.
2011. márc. 22. 18:54
 7/9 A kérdező kommentje:
azért félek mert utoljára 8 vagy 9 évesen kaptam oltást és fájt és azóta azt gondolom hogy fáj és akkor mégjobban a vérvétel és mégjobban az infuzió!ugyhogy ettől és ezért félek!!!!!!
2011. márc. 22. 19:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Üdvözöllek ismét. Tegnap 18:54-es vagyok.

Infúziót csak a súlyosabb esetekben adtak úgyhogy attól csak később kell félni. Az hogy ne fájjon az injekció úgy lehet elkerülni ha nem gondolsz és nem figyelsz rá. Gondolj szépre, jóra. Nekem is voltak szívpanaszaim. Először a helyi orvosi rendelőben csináltak egy fájdalmatlan EKG vizsgálatot. Aztán a Rókus kórházban is és egy szintén fájdalmatlan szívultrahangot. Utána vérvétel, vizelet vizsgálat. Nem kell félni, én is félek ám a tűktől de legyél nagy kislány és minden rendbe lesz. Higgy magadba és mondagasd azt amit én is szoktam az ilyen esetekben: ,, Minden rendbe lesz nem fog fájni, kibírom." Higgy magadban, ne halogasd el a dolgot mert akár nagyobb baj is lehet!

Szia

2011. márc. 23. 14:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Nos, én nem vagyok ugyan autentikus, de azért csak leírom ide.

Egyrészt azt kell jól megjegyezni, hogy olyan nincs, hogy szúr a szív. A szívben nincsenek olyan idegek, melyek fájdalmat érzékelnek. A szívből érkező fájdalmas (zsibbadó) kisugárzás valójában a koronaerekből származik. Tehát megrettenni nem érdemes egy ilyen fájdalomtól.

A hát és mell szúró jellegű fájdalmát a legtöbb esetben a mellhártya gyulladása okozza. A mellhártya két rétege között olyan kicsi a távolság, hogy bármilyen fertőzés ott erős fájdalommal jár. Ez jórészt vagy hátfájásban vagy mellkasi tűszerű szúrásokban realizálódik.

A mellhártya gyulladása nem vicc, gyógyszerrel kezelni kell, de emiatt általában nem szokás kórházba küldeni a beteget. Ellenben fontos, hogy az orvos diagnosztizálja és ellássa. Ugyanis súlyosbodhat.

Összességében tehát javasolható, hogy háziorvos, aki majd megmondja mi a teendő.

2011. márc. 23. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!