Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hiperszomniás lehetek?

Hiperszomniás lehetek?

Figyelt kérdés
23 éves, egészséges, egyetemista lány vagyok. Világ életemben sokat aludtam, mostanában általában 9-10 órát alszom minden nap, de ha valami miatt nagyon nincs erre lehetőségem, és "csak" 6-8 órát alszom, egyszerűen muszáj alkalmat keresnem a nap folyamán pótlásra, mert különben szabályosan szédelgek, figyelni is alig tudok, és elég barátságtalan vagyok... Multivitamint szedek, és elég kiegyensúlyozott az étrendem. Lehet, hogy csak az a baj, hogy szakdolgozatot írok, és a világon semmi kedvem hozzá, vagy ez sovány indok? ... Ja, és nem horkolok, nem alszom a hátamon, tehát elvileg rendesen alszom. Mi lehet a baj?
2011. márc. 22. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyan mintha leírtad volna az én problémámat:D

Ugyanez van, nekem is. Azt mondták ezekre a frontokra reagál így a szervezetem + tavaszi fáradtság stb. szerintem ne aggódj.

2011. márc. 22. 13:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor mindig front van, és mindig tavasz. Már szinte negyed évszázada. :P :D
2011. márc. 22. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
pajzsmirigy alulműködés egyik nagyon jellegzetes tünete ez.
2011. márc. 22. 16:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Fúúú, tényleg, nagyon köszönöm! Gimiben a suliorvos elküldött ultrahangra, mert szerinte vastagabb volt kicsit a nyakam, mint ahogy jó lenne, de ott nem találtak semmit. Akkor gondolom el kéne mennem az endokrinológiára valami laborvizsgálatra... És tényleg, anyukámnak pajzsmirigy-alulműködése van, akkor ez lehet örökletes is?
2011. márc. 22. 19:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Most utánaolvastam, és egy másik tünet is megfigyelhető: keveset eszem, viszonylag sokat mozgok, mégis nagyon könnyen hízok, és ami kis fölöslegem van, azt képtelen vagyok leadni.
2011. márc. 22. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:

én a saját példámból írtam ezt, nekem PCO szindromám van és a pajszmirigy alulműködés az egyik kiváltó oka.Álmomban sem hittem volna előtte,hogy nekem ilyenem lehet.Voltak tüneteim, de sok:pl.

bőrhámlás, fáradékonyság, nagyon gyorsan zsírosodó haj, gyenge körmök, amiken fehér foltok vannak, nagyon könnyen híztam , ha viszont nem ettem pikk-pakk lement minden kiló, .

Az endokrinológus első kérdése volt,hogy mennyit alszok és minden nap reggel 8-kor keltem és este 6-kor már alig álltam a lábamon és ha aludtam 1-2 órát, este 9-kor újra tudtam aludni.

Mióta kapok gyógyszert, azóta jöttem rá,milyen súlyos tünetek is voltak ezek.

Igen, a hajlamot lehet örökölni. Először lehet hogy elég a kőrzeti orvostól beutalót kérni, de egyszerűbb rögtön keresi egy endokrinológust és vele elintézni, ugyanis a pajzsmirigy vérvételi eredményt a doki gépére is elküldik, ha a kórházban dolgozik.

2011. márc. 22. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!