2napja elég erős fájás van a gyomorszájnál. Alig eszem és felpuffadok, ugy érzem h tele vagyok, valamint most már nagyon nehezen kapok levegőt ha mozgok. Valószínű hogy a hasnyálmirigyem begyulladt vagy epe dolog lenne?
Szia!
A barátom hasonló tünetekkel küzdött, gondoltak epére, hasnyálmirigyre, ételallergiára. Már ügyeleten is voltunk, végül a kórházban mindenfélére vizsgálták, minden lelete jó lett, és gyomor tükrözés után nagyjából rájöttek, és valószínű, hogy egy korábbi vírus (megfázás) a gyomrára-beleire ment. (de ez sincs leírva a leletén, egyszerűen adtak egy gyógyszert)
A gyógyszer, amit kapott, gyomor és nyombélfekélyre való bélben oldódó tabletta, ami mellett diétázik, és így most kezd helyrejönni, kb 3 hét után.
Ha úgy gondolod, neked hasonló lehet, vigyázz nagyon, hogy mit eszel, mert a zsíros, fűszeres kajáktól rosszabbodik, de szénsavasat, alkoholt sem szabad inni.
Jobbulást.
Kapj be két NO-SPA-t
Lehet gyomorgörcs, ami hullámokban jön. Olyan érzés mintha egy fadarab keresztbe állna a gyomrodba, időnként tűrhető fájdalommal, majd mikor azthinnéd, hogy most elmúlik akkor jön egy erősebb kibírhatatlan ötperces.
Ilyenkor hanyat fekszem (tabletta után) és semmi olyan mozdulatot nem teszek ami hasizom feszítéssel jár. Még a fejemet sem mozdítom, csak várok.
Nekem ennél kicsit bonyolultabb a helyzetem.Ha eszem vmit akkor még jobban tud fájni, valamint a levegő vétel is nehézkes.Hasmenés is kínoz,úgy h az a görcsoldó kevés ehhez.
De azért köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!