Mit csináljak, ha menstruáláskor iszonyatosan fáj a hasam?
Ismerős. Nekem eddig a leghosszabb hasfájdalmam 12 óra volt, de úgy hogy majd elájultam mikor elmúlt és mozogni nem tudtam úgy lefárasztott.
Esetleg tölts meg forró csapvízzel egy üveget és azt szorítsd a hasadhoz. Mást nem tudok ajánlani, mert nekem semmi nem segített.
Ugyanígy voltam én is, egyszerűen mozdulni nem bírtam, és hánytam. nekem az Algoflex M vált be teljes mértékben. Ne akkor vedd be, amikor már nagyon fáj, hanem még előtte.
Én már azóta fogamzásgátlót szedek, és hál istennek mióta szedem, egyáltalán nem fáj a hasam. Ez nekem egy igazi áldás, mert borzalmasan szenvedtem!:P
22N
Szerintem nagyjából az összes gyógyszer jól hat, ha nem akkor veszed be, mikor már görcsölsz, hanem megelőzéses jelleggel az első vagy első két nap alatt "szeded" őket. Mikor észreveszem, hogy a legkisebb vércsepp megjelent, már bekapok egy Cataflam-ot, aztán kb 3-4 óra után ismét. Éjszakára ismét. Így megy az első nap. A másodikon nem szokott baj lenni.
Szóval én azt tapasztalom, hogy van rengeteg módszer, amiről beszélnek, a meleg vizes palack, a torna, a borogatás, az alkohol, mindegy. Az hat a legjobban, ha nem várom meg a görcsöt. én is iszonyú rosszul vagyok, ájulás, hányás, fekve-falkaparás. Nem várom meg, míg beköszönt ez az állapot, inkább bevezsek egy-két szem Cataflamot előtte. És MINDIG jó a taktika. Mióta ezt csinálom (kb 5-6 hónap), nem volt ez a menstruációs kiütve-fetrengés. Nem mondom, hogy nem volt fájdalmam egy szikra se, volt alhasi feszülés, ilyesmi, de simán tudtam mellette a dolgom csinálni.
Úgyhogy lányok: megelőzés! Többet ér, mint minden, amit már a görcs alatt csináltok. És ez minden gyógyszerrel működik.
25/N
Szia! Hát velem is ugyanez van (nálunk az egész család ilyen) VOlt hogy ügyeletre kellett vinni és injekcióval beadni a fájdalomcsillapítót... Ez az lőtte veszem be egyszer kétszer nálam is bejött, de mostanában már nem nagyon, és a meleg vizes palacktól meg még jobban begörcsöl :S
Viszont úgy emlékszem, hogy amíg futni jártam egyáltlaán nem fájt! Lehet, ahogy elterelte a figyelmem, vagy azt hittem jót tesz neki, vagy tényleg jót tett neki nem tudom :D
Egyébként mostanában Suppositorium Analgeticum Forte- t szoktam szedni, annyira nyüglődök... Viszont az jó erős, viszonylag hamar jobban leszel, akkor is, ha már akkor "veszed be" mikor durván rosszul vagy...
Igen engem is vittek már párszor ügyeletre...elég rossz helyzet :S Én ilyenkor futnék szívesen ha lenne erőm, de örülök ha menni tudok, teljesen össze vagyok görnyedve és ha kiegyenesedek még rosszabb. Szóval én szenvedek de nem kicsit x'D
Első voltam
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!