Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit csináljak, ha menstruálásk...

Mit csináljak, ha menstruáláskor iszonyatosan fáj a hasam?

Figyelt kérdés
22éves vagyok.Általában cataflant szoktam enni, nem is 1-et,mire elmúlik.Szédülni szoktam, hányni, pont mint amikor elrontom a gyomrom.B6 vagy 1 vitamint is szedtem már de az kb nem segitett.AZnap kb otthon kell maardnom,amikor megjön, mert annyira beteg szoktam lenni:( és csak az első napom ilyen, akkor is egy 1-2-3 óra.
2011. febr. 28. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Ismerős. Nekem eddig a leghosszabb hasfájdalmam 12 óra volt, de úgy hogy majd elájultam mikor elmúlt és mozogni nem tudtam úgy lefárasztott.

Esetleg tölts meg forró csapvízzel egy üveget és azt szorítsd a hasadhoz. Mást nem tudok ajánlani, mert nekem semmi nem segített.

2011. febr. 28. 12:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Ugyanígy voltam én is, egyszerűen mozdulni nem bírtam, és hánytam. nekem az Algoflex M vált be teljes mértékben. Ne akkor vedd be, amikor már nagyon fáj, hanem még előtte.

Én már azóta fogamzásgátlót szedek, és hál istennek mióta szedem, egyáltalán nem fáj a hasam. Ez nekem egy igazi áldás, mert borzalmasan szenvedtem!:P

22N

2011. febr. 28. 12:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyjából az összes gyógyszer jól hat, ha nem akkor veszed be, mikor már görcsölsz, hanem megelőzéses jelleggel az első vagy első két nap alatt "szeded" őket. Mikor észreveszem, hogy a legkisebb vércsepp megjelent, már bekapok egy Cataflam-ot, aztán kb 3-4 óra után ismét. Éjszakára ismét. Így megy az első nap. A másodikon nem szokott baj lenni.

Szóval én azt tapasztalom, hogy van rengeteg módszer, amiről beszélnek, a meleg vizes palack, a torna, a borogatás, az alkohol, mindegy. Az hat a legjobban, ha nem várom meg a görcsöt. én is iszonyú rosszul vagyok, ájulás, hányás, fekve-falkaparás. Nem várom meg, míg beköszönt ez az állapot, inkább bevezsek egy-két szem Cataflamot előtte. És MINDIG jó a taktika. Mióta ezt csinálom (kb 5-6 hónap), nem volt ez a menstruációs kiütve-fetrengés. Nem mondom, hogy nem volt fájdalmam egy szikra se, volt alhasi feszülés, ilyesmi, de simán tudtam mellette a dolgom csinálni.

Úgyhogy lányok: megelőzés! Többet ér, mint minden, amit már a görcs alatt csináltok. És ez minden gyógyszerrel működik.

25/N

2011. febr. 28. 12:10
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek!!igen lehet az a baj,hogy én akkor veszem be a gyógyszert,ha már fáj!!de akkor jövő hónaptól rögtön beveszem!!
2011. febr. 28. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Hát velem is ugyanez van (nálunk az egész család ilyen) VOlt hogy ügyeletre kellett vinni és injekcióval beadni a fájdalomcsillapítót... Ez az lőtte veszem be egyszer kétszer nálam is bejött, de mostanában már nem nagyon, és a meleg vizes palacktól meg még jobban begörcsöl :S

Viszont úgy emlékszem, hogy amíg futni jártam egyáltlaán nem fájt! Lehet, ahogy elterelte a figyelmem, vagy azt hittem jót tesz neki, vagy tényleg jót tett neki nem tudom :D

Egyébként mostanában Suppositorium Analgeticum Forte- t szoktam szedni, annyira nyüglődök... Viszont az jó erős, viszonylag hamar jobban leszel, akkor is, ha már akkor "veszed be" mikor durván rosszul vagy...

2011. márc. 2. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen engem is vittek már párszor ügyeletre...elég rossz helyzet :S Én ilyenkor futnék szívesen ha lenne erőm, de örülök ha menni tudok, teljesen össze vagyok görnyedve és ha kiegyenesedek még rosszabb. Szóval én szenvedek de nem kicsit x'D

Első voltam

18/L

2011. márc. 2. 21:57
 7/7 A kérdező kommentje:
igen énis nagyon szoktam szenvedni.ÉS kórházban is voltam már ezért.De akkor azt a gyógyszert kipróbálom amit írtál!!
2011. márc. 3. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!