Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért nem tudok aludni?

Miért nem tudok aludni?

Figyelt kérdés
Este úgy kapcsolom ki a gépet, hogy mindjárt elalszok, aztán ha lefekszem aludni, valahogy csak nem sikerül. Forgolódok, gondolkozok, de általában 1-ig nem tudok aludni.
2011. febr. 17. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Az én páromnál is megvolt ugyanez a probléma. Ő is azt mondta, hogy a gép előtt már majdnem elaludt, de mikor lefeküdt csak forgolódott és csapongtak a gondolatai. Sikerült rávennem, hogy alvás idő előtt egy-két órával már ne gépezzen. Azóta nincs ilyen gondja. Ha egyébként is vannak alvásproblémáid, akkor fokozottan figyelj az alvás előtti rituáléra. Ne egyél nehéz ételeket, alvás előtt jól szellőztesd ki a szobád és jól rázd fel az ágyneműd.
2011. febr. 17. 18:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Legfőképp a cukros ételeket, és a más fajta szénhidrátokat ne edd este lefekvés előtt. A gépezés miatt az idegrendszert stressz éri, ezért nehéz utána elaludni. Tanulj meg különféle relaxációs technikákat.
2011. febr. 18. 20:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Gépezés után közvetlenül Én sem tudok elaludni. főleg, ha játszottam neten valami lövöldözőst. :D Szóval Én előbb bújok ágyba, mint a várható elalvásom ideje, és TV-zek kicsit. Ez lezsibbasztja az agyat, eltereli a figyelmet a korábbi tevékenységről, ezért aludni is tudok.
2011. márc. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!