Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől vérezhet az orrom? =s

Mitől vérezhet az orrom? =s

Figyelt kérdés

Tegnap felkeltem reggel, azt hittem váladék jön az orromból, odanyúltam és a markomban szinte állt a vér.

Ma reggel órán kezdett el dőlni belőle...

Mi lehet az oka?Az energiaital?Az idegeskedés?A BMX?Mert ugye megerőltetem magam egy trükk beadásakor. =/

Holnap megyek dokihoz.Azt is mondták, hogy kamaszkorral jár.De azért nem kicsit zavaró.Mi lehet ez? o.o

14F

2011. febr. 9. 12:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Tényleg a kamaszkorral jár, velem is előfordult nagyritkán, másoktól is hallottam már. Nem kell aggódni miatta.
2011. febr. 9. 12:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem emlékszem ilyenre kamaszkoromból. Folyhat a megerőltetéstől, attól, ha sokat fújod. De az erős vérzést én megmutatnám egy orvosnak.
2011. febr. 9. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Vékony lehet az érfal az orrodban, így egy kisebb vérnyomásemelkedés is járhat ezzel. Viszont az energiaitalokat "felecsdel", mert dugig vannak mindenféle mérgező anyaggal.
2011. febr. 9. 13:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, holnap megyek dokihoz, az energiaitalozásból pedig lejjebb veszek.A BMX Nem okozhatja.?
2011. febr. 9. 13:29
 5/8 poiu ***** válasza:
Az energaitalozást teljesen le kellene állítanod. Lehet, hogy kezdetben lesznek megvonási tüneteid. Az energiaitalok egyik hatása az, hogy emelik a vérnyomást. Nem állítom, hogy ettől vérzett az orrod, de valószínűleg ez súlyosbította.
2011. febr. 18. 18:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én lányomnál óvodáskorában jelentkezett az "állandó" orrvérzés, rengetegszer kötöttünk ki az orr-fül-gégészeten. Égették az eret, kitamponálták teljesen (szörnyű volt). Azt mondták, hogy kamaszkorában elmúlik. És elmúlott szerencsére. De orrcseppet nem használhat. Ha náthás és bármilyen orrnyálkahártyát kímélő orrcseppet használ, azonnal elered az orra vére.

Úgy hogy az orrvérzés biztosan nem a kamaszkor velejárója.

De a rendszeres energiaital fogyasztás, magas vérnyomás is okozhatja.

gy

2011. febr. 18. 20:03
 7/8 Captain Frájer válasza:
Ez kapilláris vérzés, a vérnyomásemelkedés okozza. Lehet, hogy a mostani testedben végigmenő változások okozzák, de az energiaitalok mindenképpen súlyosbítják. Az idegeskedés járhat vérnyomásemelkedéssel, így az is részben felelős lehet. A BMX-et folytasd nyugodtan, az általános keringésedbe nem szól bele, hisz olyankor más területekre összpontosul a vér szállítása.
2011. febr. 18. 20:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ,mindenkinek ment egy zöld kezecske. :)
2011. febr. 18. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!