Voltatok már influenzások idén? Ha valaki a családból beteg, akkor tuti, hogy a többiek is elkapják?
Én még egy náthától is a halálomon vagyok,de most a párom eléggé panaszkodik, hogy fáj mindene, beleértve a torkát is.Félek h. ő elkapta az influenzát.Én vigyázok,mindig,de otthon természetes h. össze vagyunk bújva és félek h. ha ő beteg akkor bennem is lappang már.
Van valakinek vmi jó gyógymódja?Mi nem vagyunk beolta és én eddig csak náthás voltam, influenzára nem emlékszem.Mindketten dolgozunk.Elvileg nem tartozunk a veszélyeztetett faktorba, bár min2-en dohányzunk,de vékonyak vagyunk és 24-26 évesek.
Szerintem nem feltétlen kapod el,ha jó az inmunrendszered.
Ajánlom h fogyassz sok gyümit,mondhatni vitaminbombát.
Én egy liter juice-t szoktam,de jo a narancs is és más gyömi is ami tele van c-vitaminnal.A hagymát ha szereted az is jo és a képoszta is,de bőven lehet még sorolni a vitaminforrásokat.Én multkor mikor párom beteg volt nagyon sok narancsjuice-t ittam és nem kaptam el,pedig nem valami jo az immunrendszerem.Ha beteg kerüld vele a puszsziszkodást bármennyire rossz is(ha nem akarsz beteg lenni).Amúgy megelözni könyebb szerintem mint utána kilábalni belőle,rengeteg beteg van az ismerösök között is.
Nálam ez a vitaminbomba tök furin hat rám,mert normális esetben nem fogyasztok sok gyümit+vitaminokat,de amint elkezdem szedni a multivitamintabit, egyből beteg leszek pár nappal később.Legutóbb úgy lettem náthás, h. 1 hete minden nap beszedtem egy multivitamin tabit, előtte meg semmi.Most gyümilét iszok,de ez tudom h. kevés.
Csak az zavar, h.tényleg odafigyelek, h. ne legyek beteg, akár hol voltam mindig kezet mosok, kesztyű sál rajtam, hogy véletlenül se érjen közvetlenül a betegség.
Azt mondják pont ez a baj(amúgy én is ovatos vagyok).
Sajnos tényleg hülyén hangzik,de a legrosszabb a tulzott ovatosság,sokkal többször lesz ilyen ember beteg mint aki nem ovatos.Én sem itélem el azt aki ovatos,mert én is az vagyok,de okom van rá,mert az immunrendszerem egyszer nagyon leromlott és azota hajlamos vagyok mindent elkapni.
Tényleg csak a sok gyümit tudom ajánlani,olyat ami c vitamin dús és az ovatosságot.A bogyoknak annyira nem vagyok a hive,bár aki használ rendszeresen mondja h kevesebbet beteg vagy gyors lefolyású a betegsége.Ja még vana védöoltás,mondjuk én nem adatnék,de ha ez neked megnyugvást nyujtana akkor adazsd be.
Még valami...ajánlom a bonolact probiotikumot,mert az rendbehozza a bélrendszerben az esetleges károkat és ott van ugyebár a védekező képességünk 70%.-a.
UI:Ha érzed h el akar kapni ne hagyd magad legyengiteni,lehet nem hiszed el(persze nem minden esetben hat)de volt már h éreztem h valami betegség kerülget,biztos veled is volt már ilyen és aznap ittam sok juice-t és ettem a szendohoz hagymát és nem kapott el.
ÉS álllitom h sokszor fejben is dől el,mert ha nem hagyod magad akkor van esély rá h nem bir el veled.26/L
Köszi!
Én nem nagyon szeretem a gyógyszereket ezért se szedek nagyon, vitamint is csak akkor ha tényleg úgy érzem a környezetemben sok a beteg.Még a náthát is gyógyteával próbálom enyhíteni, egyedül ha már napok múlva sem enyhül,akkor veszek be gyógyszert.Nem vagyok az a nagyon ovatos, csak ilyenkor amikor tudom, h. nem lehetek beteg.Egyértelmű h. nem mosok kezet fél óránként, csak annyi h. ha beérek a melóhelyre akkor illetve amikor haza érek, normális esetben van amikor elmarad,és elöbb nyúlok ide-oda,mint h. első legyen a kézmosás.Szóval nem hiszem h. ez lenne a baj.
Csak tényleg az dühít, h. most nem érek rá betegnek lenni és félek is,de próbálom kúrálni magam.
Nem azért, de ha ő beteg, akkor NEM természetes, h össze vagytok bújva. Nálunk pl. úgy néz ki a dolog, hogy ha valamelyikünk megbetegszik, de a másiknak nagyon nem kéne, mert mondjuk határidős munkája van vagy vizsgázik éppen, vagy bármi, akkor addig nem bújunk össze, hanem külön alszunk. Nyilván nem jó, de ki lehet bírni.
És ami még fontos: kerülni kell a testnedvek érintkezését, ez lehet csók, de közös pohár használata sem szerencsés. Valamint óránként 2-3 percre szellőztetni kell, csak amíg kicserélődik a levegő.
Apróságok, de simán elkerülöd vele a betegséget.
Szóval, ha már lappangott benne a betegség, akkor valszeg én is elkaptam, hisz reggel még puszival váltunk el és utána 2 óra múlva már hívott h. nem érzi jól magát.Ma lehet külön alszunk,de mivel minden szobában tartózkodik a nap folyamán,ezért ennyi erővel az egész ház veszélyforrás...
Amúgy azt kérdezném, ha mindketten betegek leszünk, akkor is külön kell lenni?Illetve ha már kigyógyultunk,akkor is elkaphatjuk utána megint?(itt gondolok arra, h. mi meggyógyulunk,de valamelyik rokonunk beteg lesz, akkor ő megint megfertőzhet?Mert akkor ez egy ördögi kör)
"Szóval, ha már lappangott benne a betegség, akkor valszeg én is elkaptam, hisz reggel még puszival váltunk el és utána 2 óra múlva már hívott h. nem érzi jól magát."
Egyáltalán nem biztos, hogy elkaptad. Alapvetően arról van szó, hogy minél többet vagytok egy helyen, puszilkodtok, annál nagyobb az esélye, hogy elkapd. Egy puszi, különösen az elején, gyakorlatilag elhanyagolható veszélyforrás.
"Ma lehet külön alszunk,de mivel minden szobában tartózkodik a nap folyamán,ezért ennyi erővel az egész ház veszélyforrás..."
Egyrészt ha beteg, akkor ne mászkáljon, hanem feküdjön. Így csak egy szobát fertőz tele. Másrészt ezért írtam az óránkénti szellőztetést. Így a minimálisra csökken a fertőzés veszélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!