Milyen élelmiszer tartalmaz magnéziumot?
Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 19:41
2/3 anonim válasza:
Majdnem minden élelmiszer tartalmaz magnéziumot, de nagyobb mennyiségben a száraz hüvelyesek: bab, sárgaborsó, lencse, valamint a diófélék és olajos magvak: dió, mogyoró, mandula, mák tartalmazzák. Ezekben kb. tízszer annyi van, mint a többi élelmiszerben. De ha sok magnéziumot akarsz fogyasztani, akkor kalciumot is vigyél be a szervezetedbe elegendőt, mert a kalcium-magnézium aránynak 2:1-hez kell lenni. Tehát kétszer annyi kálcium kell, mint amennyi magnéziumot elfogyasztasz.
3/3 anonim válasza:
A zöldségek, főzelékek is sokat tartalmaznak. Ezeket célszerű mindennap fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!