Rendszeresen 36 fok alatt,35 valamennyi a testhőmérsékletem, a családból én vagyok így egyedül, a többiek 36-37 között vannak, igazából megvagyok, nem érzek különösebben problémát magamon, de érdekelne, hogy ez mitől van így?
Figyelt kérdés
alacsony, 151cm magas, vékony, 42kg huszonéves nő vagyok, mindig ilyen volt az alkatom, ezt a testhőmérsékleti dolgot már általános iskola vége felé észrevettem2009. febr. 1. 20:54
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem öltözöl fel rendesen, vagy rossz helyen, ill. rosszul méred magad. Ha csak egy póló van rajtam akkor nekem is 35, 36. Ha pulóverben vagy egy darabig és azt leveszed és úgy méred akkor szerintem jó lesz.
2/3 A kérdező kommentje:
Fel vagyok öltözve rendesen általában, annak ellenére ennyi. Tény, hogy a családom nem a legnyugodtabb, illetve hát rengeteg a gond, szóval valóban nem érzem jól magam a körükben, de akkor is ennyi, ha nem itt vagyok, hanem huzamosabb ideig máshol, de a család többi tagja se érzi jól magát, mégse ilyen alacsony nekik.
2009. febr. 1. 21:50
3/3 anonim válasza:
A testhőmérséklet nem állandó. Hajnalban és reggel mindenkinél alacsonyabb- ekkor lehet akár - 35-36 Celsius körüli.
Este 22 óra körül megy fel, és 01 óra körül van a maximum.
A másik: Hol méred? A hónaljban 10 percig kell mérni. A végbélben 2 percig. Az utóbbi 0,5-08Celsiussal magasabb.
Fontos a hőmérő pontossága is. Sok elektromos hőmérő gagyi.
A maghőmérséklet, a máj kapuvénában van, itt a legmagasabb, ezt közelíti a végbél hőmérséklet.
Fontos, hogy a hónaljban, ha izzadt, akkor érvénytelen a mért eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!