Nagy Wc-zés után véres volt a wc papír, meg egy kicsit a széklet is. Friss, halványpiros vér volt. A wc-zés fájt. A széklet nagy darab volt, és kemény. Mi lehet ez?
Ha a székeltem kisebb, vagy nem ilyen kemény abszolút nem fáj a wc-zés és nem véres a wc papír. Akkor minden rendben.
Vérvételen 3 hónapja voltam, nem mutatott ki semmit, hogy vmi gyulladás lenne a szervezetemben.
Szerintem fordulj orvoshoz. Aranyérnél sokkal neccesebb dolog is lehet! :(
Persze az is elképzeéhető, hogy csak a "terméked" volt ööö... nagyobb a kelleténél és hámsérülést szenvedtél, de jobb az elővigyázatosság.
Ha előfordul a napokban, akkor mindenképp menj szervizbe!
Szerintem ne aggódj! A piros vér azt jelenti, hogy a végbélből származik, mert ha a beleidből vagy az emésztőrendszered fentebbi szakaszáról jönne, akkor már alvadt lenne és feketés, nem pedig piros. A kemény széklet miatt akár az erőlködéstől is elpattanhatott egy kisebb ér, ami beszínezte e módon a székletedet. Természetesen az aranyér is szóba jöhet, de ennyiből még arra sem lehetne pontosan következtetni.
Táplálkozz egészségesen, akkor a székleted is egészséges lesz, és nem lesznek ilyen problémáid! ;)
(Ha nagyon sűrűn ismétlődne, akkor azért nézesd meg egy orvossal, az a biztos! De szerintem ő is hasonlókat fog mondani)
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a választ. Mindenkit felpontoztam:)
Mivel lehetne lazítani a székletet?
Ezentúl figyelem, aztán ha előfordul még, akkor megyek dokihoz.
pl Hunyadi János gyógyvízzel
patikában, és nagyobb ABC-kben kapható
0,75 liter kb 300 Ft
napi 1 dl igyál, a második héten már észre fogod venni, hogy a székleted megpuhult
Jó sós, de nem olyan vészes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!