A benőtt körmöt kivágtam de be van gyulladva a helye,
gennyes, piros. Mit csináljak vele hogy elmúljon?
betadin, mindig tiszta eszközökkel hozzányúlni
2010. nov. 30. 12:24
Márpedig ezzel orvoshoz kéne menni, még akkor is, ha kisbabád van.
2010. nov. 30. 12:40
Ha teljesen biztos, hogy mindent kivettél, akkor 1-2 napig betadine oldattal (nem csípős jód) kezeld + tiszta gézkötés rá. Ha 2 nap alatt nincs látható javulás, akkor irány a sebészet! Senki nem fog összekaszabolni, kitisztítják a sebet és kész. Nekem 7 hetes volt a babám, amikor benövés és gyulladás miatt leszedték a sebészeten a nagylábujjam körmét. Gyalog mentem, toltam a babakocsit (kb.2,5 km), ugyanígy jöttem haza és túléltem, hidd el, nem dráma az sem. Hát még a Te eseted, hiszen neked sikerült kivágnod a benőtt körömrészt, tehát elég lesz a sebet ellátniuk. Bátorság!
2010. nov. 30. 13:04
Hűha nem tudom mennyire volt benőve, de leírom én mit csináltam vele.
Először is nem szabad kivágni! Már kivágtad, oké, de ezentúl a következőt csináld. Áztasd be minél tovább. Ha ez meg van, mosd le alkohollal a lábad és egy vékony fém körömreszelőt. Ha ez megvan, jó erősen szorísd el a lábujjad tövét. Kevés vér megy bele és nem is igazán fáj ha hozzányúlsz. Na és ha ez megvan, alulról a lábujjad vége felé dugd be a reszelő hegyét, és mintha fel akarnád feszíteni a körmöd húzd végig a reszelőt. Ha szerencsés vagy egy két próbálkozás után meglátod kiemelkedni a sarkot a bőrből, sőt lehet hogy a benőtt rész is felbukkan (ha nem vágtad ki). Ha sikerül akadály nélkül végighúzni a reszelőt a saroknál, akkor nincs benőve. Ilyenkor még természetes ha fáj. A gennyet áztatás után szépen ki tudod nyomni, majd kent be tetránnal, kösd be gézzel, és húzz rá valamit. Hagyd így és ne tedd vízbe. Ja és ezt két három naponta csináld meg és a köröm sarka szépen kinő a bőr mellett és nem benne. De az elsőnél fontos hogy rendesen csináld meg, utána már áztatás nélkül is végig tudod majd húzni a reszelőt. Azt hiszem leírtam mindent.
2010. nov. 30. 13:06
Ja és ha a köröm már nincs benne, akkor másnapra le kell mennie a gyulladásnak. Ha nem megy le, akkor benne van a köröm akár egy icipici rész is.
2010. nov. 30. 13:08
első vagyok, a tetrán nekem is eszembe jutott, de ha jól emlékszem, átmegy az anyatejbe, ezért írtam csak a betadint. Tetrán használata előtt ennek feltétlen nézz utána, persze, ha szoptatsz.
2010. nov. 30. 13:09
7/10 A kérdező kommentje:
Akkor valószínű maradt benne egy kis darab mert már egy hete be van gyulladva, vagy az is lehet hogy a bőrt véletlen megszúrtam az ollóval mert a köröm melletti bőrész van megdagadva úgy hogy rálóg a körömre így nem férek hozzá semmivel. Most adtatok egy kis bátorságot holnapra szereztem pesztrát és megyek a dokihoz bár nagyon be vagyok tojva.
8/10 A kérdező kommentje:
Na elmentem egy pedikűröshöz, mert a sebészetre nem mertem. Megnézte nincs benőve hanem megszúrtam vagy beletéptem vágáskor az elevenbe és az gyulladt be. Mondta hogy kenjem betadinnal az a legjobb esetleg sebhintőporral.
9/10 anonim válasza:
Szia!
Látom már nagyon régi a kérdés,de most én is ebben a cipőben járok.
Kivágtam már 2hete,de nem múlik a gennyesedés.
Nálad mikor múlt el?
2015. márc. 4. 18:46
10/10 anonim válasza:
Nekem is 2 hete van.Piros körülötte.És fel van duzzadva.1x már kipukkant és akkor majdnem elmúlt,de valamiért vissza jött.Én is kivágtam.Lehet a szervezet megoldja,és nem is kell hozzá nyúlni.Én még várok 1-2 napot,nem csinálok vele semmit.És ha lesz javulás,akkor mindneképpen leirom ide. :D
2019. okt. 14. 22:58
Kapcsolódó kérdések: