Túlsúly miatt dagadhat hosszabb állás után a láb?
Sajnos rámjött plusz 30 kiló az évek alatt, amit elkezdek leadni, mert rohadt kényelmetlen már. Naponta több órát kell egyhelyben állnom és észrevettem, hogy kb 2-3 óra után elkezd “kövéredni” a bokám és lábfejem, talán a vádlim is, 4-6 óra állás után meg már kb elefánt lábam lesz. Mindkét lábon jelentkezik.
Ha lefekszek aludni vagy csak fekszek pár órát, szépen elmúlik és reggel is tök jó csontos làbfejjel ébredek. Nem fáj, semmi más panasz nincs csak zavar, ahogy kinéz és hogy állás közben megdagad. Cipőben sem érezhető semmi, még akkor sem, ha épp megdagadt. Esztétikailag zavar csak.
Kérdéseim:
1. Ez normális ilyen túlsúllyal?
2. Ha lefogytam, normalizálódik a helyzet?
3. Mi az összeüggés a túlsúly és a lábdagadás között?
Mikor nem voltam túlsúlyos, akkor csak nap végére lett egy picit vastagabb a lábfejem, de szerintem az mindenkinél így van és nem volt elefánt lábam és nem lett dagadt már pár óra alatt. Mivel csak állva jelentkezik és lefekvés után elmúlik, így a túlsúlyra gondolok.
Köszönöm
L
hidegben nem dagad úgy a lábam, mint melegben amúgy, szóval nekem minden arra utal, hogy nem szervi okból van ez, hanem környezeti hatás+túlsúly.
Ha esetleg volt valaki duci és lefogyott, megírhatná a véleményét, hogy milyen változásokat észlelt magàn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!