Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hányás után hogy tudnám...

Hányás után hogy tudnám csillapítani a szomjúságomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ma elkaptam valószínűleg valamit, mert a munkahelyemen műszak előtt 2-3 órával elkezdtem hányni, haza is engedtek..

Itthon ittam pár korty vízet, de természetesen kihánytam.. ez óta eltelt 1-1,5 óra.. de egyszerűen nagyon de nagyon szomjas vagyok és nem merek inni, kortyonként 5-10 percenként iszok, de nem túl hatásos.. Itthon nincs nagyon semmi, csak alma és ásványvíz? Mit tudnék tenni? Válaszokat előre is köszönöm!

jan. 21. 18:29
 1/10 A kérdező kommentje:
Jaa és még émelygek mindig. :D
jan. 21. 18:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól csinálod, egyszerre 1-2 kortyonként igyál vizet.
jan. 21. 18:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Inni nagyon fontos, hányással rengeteg vizet tudsz veszteni.
jan. 21. 18:47
 4/10 anonim ***** válasza:
43%
Hívj fel valakit, és kérd meg, hogy vásároljon be neked folyadékot (lehetőség szerint vizet, szénsavmentes ásványvizet), tegye le az ajtód elé, te meg utald el neki az árát, vagy amikor elment az ajtód elől, akkor dobd be a postaládájába (egy lezárt borítékban).
jan. 21. 19:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Csapvizet is ihatsz, ha nincs más.
jan. 21. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Lényeg, hogy jó hideg legyen és tegyél bele pár csepp citromlét, vagy egy szelet gyömbért.

Jobbulást neked!

jan. 21. 19:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben van! Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, szerencsére van elegendő ásványvíz itthon, emiatt nincs para. Még annyi kérdésem lenne, hogy az egy 1-2 kortyoként 5 perce az úgy jó? :D Nem szeretnék többet a wc felett ülni.. Illetve csak találtam itthon egy rostos banános italt 25% gyümölcs tartalommal, ha abból is iszok lesz valami bajom?
jan. 21. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Inkább teát csinálj, ha únod a vizet. Jó ha pár percenként iszol, akkor nemigen hányod ki. Hasmenésed is van?
jan. 21. 19:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát egyszer, kétszer éreztem arra is ingert, hogy elmenjek nagy wc-re, de azokból nem igazán volt semmi komoly. :D
jan. 21. 19:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Igazából izotóniás italt kéne innod. Gyümölcslé nincs otthon véletlenül? Felteszem só, cukor van, meg almát írtál. Ebből kéne kutyulni valamit. Nem lesz tökéletes de jobb mint a víz.

Mennyiségre a korty sok egyszerre. 5 percenként egy teáskanál, és ha benned marad, akkor lehet gyakrabban vagy nagykanál, korty stb.

Házilag ezt a receptet kéne követni: "1 teáskanálnyi konyhasó, 8 teáskanálnyi kristálycukor 1 liter vízben oldva, amelyhez 1 csésze narancslét vagy két összeturmixolt banánt kell hozzáadni."

Miután neked banánod, narancsod nincs, a hámozott, kockázott almát ha leturmixolod, szerintem azzal tudod helyettesíteni, vagy gyümölcslével ha van. És lehet hogy nem tudod meginni mert túl sós, akkor hígítsd még, vagy ha van gyümölcsleved azt tehetsz bele többet - ez rontja a felszívódását de jobb mint a víz még mindig.

Az egésznek az a lényege hogy pótoljuk az elveszett ásványi sókat, másrészt pedig közelítjük az izotóniás összetételt ami segíti a felszívódást, ergó jobban benned is marad.

jan. 21. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!